SNS za ravnopravnu raspodelu sredstava podsticaja poljoprivrednicima

Predsednik Saveta za poljoprivredu GO Srpske napredne stranke u Valjevu, Svetislav Marković, predstavio je na konferenciji za medije program mera koje se tiču pomoći poljoprivrednim proizvođačima i poljoprivredi. Kako je rekao, poljoprivreda je prva i osnovna karika u funkcionisanju jednog društva i važno nacionalno pitanje, kao i da bez ulaganj u nju nema ni života. On je naglasio da SNS podržava sve mere Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede, a koje su poslednjih godina veoma vidljive i najavio da će ih u naredne 4 godine biti još više. Prema njegovim rečima, to su mere koje su jedino ispravne i koje i dalje Savez za poljoprivredu i SNS u Valjevu podržavaju.

Svetislav Marković, predsednik Saveta za poljoprivredu GO SNS Valjevo / Foto: Slobodan Ćirić

Svetislav Markovićje u svom obraćanju medijima reako da Savet za poljoprivredu SNS-a podržava mere Vlade Republike Srbije, Ministarstva poljoprivrede, ali i ostalih institucija koje su učinile ogroman napor da i u vreme širenja korona virusa izdvoje čak 2,5 milijarde dinara direktne pomoći za poljoprivrednike.

“Podržavamo i to što su učinjene i značajne izmene dosadašnje raspodele podsticaja, a cilj je da se podsticaji distribuiraju tamo gde bi dali najveće rezultate. SNS se zalaže za realno sagledavanje stanja sa terena, a ne za političku propagandu, koja se ovih dana odvija po scenariju naših političkih neistomišlljenika. Podržavamo i to što je nekoliko puta povečan budžet za nabavku traktora i poljoprivredne mehanizacije, priplodnih grla i opreme u biljnoj proizvodnji. Takođe se zalažemo korektnu raspodelu tih sredstava podsticaja bez obzira na to kojoj političkoj opciji poljoprivrednici pripadaju. Savet za poljoprivredu će se i dalje zalagati i podržavati sve mere Vlade Republike Srbije koje se odnose na pomoć poljoprivrednicima bez izuzetaka, jer samo tako možemo očuvati naša sela. Sasvim smo sigurni da će dolaskom našeg kandidata za gradonačelnika Lazara Gojkovića tema koja se odnosi na pomoć selu biti prioritetna i da ćemo uticati na zaustavljanje depopulacije sela, ulažući i u putnu infrstrukturu, elektro mrežu, ali i rešavanje problema vodosnabdevanja”, kazao je Svetislav Marković, predsednik Saveta za poljoprivredu GO SNS Valjevo.

On je rekao da se SNS zalaže za pomoć svim poljoprivrednim proizvođačima bez izuzetaka i bez obzira na njihovo političko opredeljenje, što nije slučaj sa socijalistima koji, kao glavni adut u političkoj kampanji, kako je naglasio, koriste raspodelu sredstava za podsticaj i subvencije, kroz institucije na čijem su čelu. Dodao je da SPS koristi SNS-ov plan i program razvoja poljoprivede i na republičkom i na lokalnom nivou i to predstavlja kao svoj predlog i plan.

Svetislav Marković, predsednik Saveta za poljoprivredu GO SNS Valjevo / Foto: Slobodan Ćirić

Svetislav Marković je u obraćanju medijima kazao i da Savet za poljoprivredu posebno podržava rad lokalne samouprave po pitanju pomoći poljoprivredi i da nikako ne treba zanemariti činjenicu da je budžet za samo 4 godine uvećan više od 7 puta. On je izrazio verovanje da će dolaskom SNS kandidata za gradonačelnika Lazara Gojkovića na čelo grada budžet za poljoprivredu ići uzlaznom putanjom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.