Socijalisti predali listu: Očekujemo da postanemo bitan politički faktor u mioničkoj opštini!

Socijalistička partije Srbije predala je danas odborničku listu za vanredne lokalne izbore u Mionici, koje građane ovog mesta očekuju 24. decembra. Na listi se pored 27 odborničkih kandidata socijalista nalazi i 9 kandidata radikala i 3 kandidata ispred Jedinstvene Srbije, a  nosislac koalicione liste SPS-SRS-JS i kandidat za predsednika opštine Mionica je Dragan Gavrilović Gaca.

Od ovih vanrednih izbora, kao i od samih glasača, mionički socijalisti očekuju veće poverenje nego do sada. Očekuju da sa svojim koalicionim partnerima postanu bitan politički faktor na prostorima opštine Mionica i da svojim radom i zalaganjem doprinesu bržem razvoju opštine i povećanju društvenog standarda svih građana.

Dragan Gavrilović Gaca, dugogodišnji predsednik odbora Socijalista u Mionici i nekadašnji predsednik Opštine Mionica, kaže da je lista koju predvodi odraz strukture građana opštine Mionica i da se na listi nalaze kako intelektualci, tako i ugledni domaćini sa prostora mioničke opštine, zatim penzioneri, studenti, ljudi koji žive od svog rada, verni članovi i simpatizeri Socijalističke partije i njenih koalicionih partnera.

“Naš program vezan je za razvoj privrede, posebno poljoprivrede i turizma, privlačenje i omogućavanje domaćih i stranih investicionih ulaganja, izgradnju novih i savremenih privrednih kapaciteta i na taj način otvaranje novih, realnih, radnih mesta i povećanje faktičke, a ne fiktivne zaposlenosti. Smanjenje poreskog opterećenja građana opštine Mionica, smanjenje sive ekonomije, izgradnja infrastrukturnih objekata, a maksimalan napor i sva naša znanja i moći uložićemo da stvorimo uslove i omogućimo ostanak i opstanak mladih, kako na varoškom, tako i na seoskom području i zaustavimo alarmantan odliv i smanjenje broja stanovnika na području čitave opštine Mionica”, precizira Gavrilović.

Dragan Gavrilović Gaca, kandidat za predsednika opštine MIonica na listi SPS-SRS-JS

Prema Gavrilovićevim rečima preveliko poresko opterećenje građana, zapostavljenost seoskog područja i stanovništva, postojanje sive ekonomije, rad na crno, niske zarade većine zaposlenih u privatnom sektoru, kao i partijsko zapošavljanje podobnih, a ne stručnih i obrazovanih kadrova, donelo je velike probleme u mioničkoj opštini koje treba rešavati i to će biti prioriteti kojima će se kandidati sa liste SPS-SRS-JS baviti.

“Planiramo da političku kampanju za ove lokalne izbore vodimo mirno i staloženo, bez ikakavih nasilnih metoda ili terora bilo koje vrste, bez ikakvih ucena, lažnih obećanja i slično, uz puno poštovanje ličnosti i dostojanstva svakog birača i njegovog prava na slobodan izbor. Naš moto je “Da bismo verovali u svoj put nema potrebe da dokazujemo kako je tuđi put pogrešan”. Očekujemo povećano poverenje građana, odsustvo straha i poštovanje svoje građanske dužnosti, što znači veći izlazak birača na glasanje”, kaže Gavrilović i ističe da u dosadašnjem delu kampanje nije bilo većih problema, osim nekorektnih i bezuspešnih pokušaja od strane drugih stranaka da se utiče na kandidate sa liste SPS-SRS-JS, kao i na članove i simpatizere da se ne kandiduju, kako bi se uskratila podrška i da se ne glasa za ovu koalicionu listu.

Rad i zalaganje Dragana Gavrilovića – Gace, kako ističu mionički Socijalisti, svih ovih godina su opšte poznati i cenjeni u mioničkom kraju, a na listi se nalaze i brojna druga poznata imena poput Branka Lalovića, diplomiranog pravnika, nekadašnjeg sekretara skupštine opštine Mionica, Darinke Kandić, građevinskog inženjera, dugogodišnjeg direktora opštinske direkcije, zatim Ljubinka Burmaza, diplomiranog inženjera poljoprivrede, Ivana Radovanovića, diplomiranog ekonomiste, jednog od predstavnika omladine Socijalističke partije Srbije, Dragice Gavrilović, ekonomiste, Aleksandra Mitrovića, predsednika Srpske Radikalne stranke odbora u Mionici, Mladena Ćosića, nadaleko poznatog i omiljenog domaćina, “čoveka iz naroda”, Milisava Vujića, vrednog i poštenog zemljoradnika i domaćina. Tu su još Stevan Tutuš, preduzetnik, izuzetni majstor svog zanata, Draško Pavlović, Leposava Šujdović, Snežana Popović i ostali studenti, intelektualci, preduzetnici, poljoprivrednici, domaćice i majke.

Pored toga što ponosno saopštavaju imena svojih kandidata, Socijalisti Mionice ponosno podsećaju da dok je Socijalistička partija Srbije bila u poziciji da obavlja najodgovornije funkcije u opštini Mionica, svakodnevno su se rešavali nagomilani problemi građana u oblasti infrastrukture, kao i da je dat značajan doprinos za poboljšanje statusa opštine, te je tako Banja Vrujci proglašena za Banju. Sspostavljeni su značajni kontakti sa Češkom Ambasadom i predstavnicima Češke privredne komore. Takođe, vraćen je Osnovni sud u Mionicu, otvorena je srednja škola, Dom Zdravlja je značajno opremljen vozilima i raznom medicinskom opremom, a još značajnije je to što je dobio delatnost za obavljanje fizikalne medicine u obnovljenoj ambulanti u Banji Vrujci, ističu mionički Socijalisti.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.