SPS-JS: Gradska vlast u sred leta spava dubokim zimskim snom!

“Povodom tragikomične, ali i zabrinjavajuće situacije u našem gradu”, saopštenjem za javnost oglasila se odbornička grupa SPS-JS. U saopštenju, koje su potpisali šef odborničke grupe SPS- JS Đorđe Pavlović i njegov zamenik Dragan Popović, između ostalog se ukazuje da se Gradsko veće ne sastaje već 2 meseca, da Gradska uprava nema načelnika, a da je gradonačelnik “uzeo odmor da malo predahne”. Odbornički dvojac Pavlović-Popović se u saopštenju pita od čega se to izvršni organi vlasti “odmaraju”, konstatujući da u sred leta “spavaju zimskim snom”, da su “digli ruke od sebe” i “sami sebe ugasili i isključili”. Saopštenje prenosimo u celosti.

“Predstavnici lokalne vlasti u Valjevu su izgleda bukvalno shvatili da se ništa ne pitaju u našem gradu pa se tako i ponašaju. Rečeno im je da će dobijati dnevni raspored zadataka koje moraju pošto-poto da ispune. Tako da oni kad dođu na posao i nemaju pojma šta će da rade dok im se ne kaže. Misle da je dovoljno da se ne mešaju u svoj posao da bi dobili plus od svojih nevidljivih naredbodavaca, jedne dame i dva gospodina.

Međutim, problem je što su zaboravili da je njihova prva i jedina obaveza da ispune očekivanja građana koji su im dali poverenje da odlučuju o njihovoj sudbini i razvoju našeg Valjeva, a ne tajnih centara moći koji vuku konce izvan našeg divnog grada.

Još jednom ih pozivamo da se dozovu pameti, jer je minut do dvanaest!

Gradsko veće se ne sastaje već dva meseca, Gradska uprava nema načelnika, a gradonačelnik uzeo odmor da malo predahne. Ali, pitanje je od čega se odmaraju gradski većnici i gradonačelnik? Izvršni organi vlasti koji moraju svakodnevno da odlučuju i zauzimaju stavove po svim važnim pitanjima u Valjevu digli ruke od sebe i sami sebe ugasili i isključili.

I to u kom trenutku gradska vlast spava dubokim zimskim snom? U sred leta kad mu vreme nije: u vreme kada se još uvek i zdravstveni sistem i građani i privreda oporavljaju od posledica epidemije korona virusa; kada se otpuštaju zaposleni iz Krušika; kada nam je grad toliko zapušten i prljav da nam preti kolektivno zaražavanje koje će nam zdravlje ozbiljnije ugroziti nego sam korona virus; kada je Valjevkama i Valjevcima oduzeto pravo da sanjaju da ćemo jednom i mi imati Biblioteku, Halu sportova, zatvoren bazen, Akva park; kada se javna preduzeća takmiče u tome ko će gore obavljati svoj posao za koji ih građani plaćaju…

Kome su onda građani prepušteni i čemu ovaj grad da se nada kada oni koji su preuzeli odgovornost za njegovu budućnost ne veruju u sebe i sopstvene mogućnosti.

E, pa gospodo, nema šale sa našim Valjevom!

Tražili ste i dobili podršku da vodite ovaj grad napred.

Sad izvolite!”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.