Štab za vanredne situacije: Iako veoma opterećen, zdravstveni sistem u Valjevu je stabilan i funkcioniše

Štab za vanredne situacije zasedao je juče u proširenom sastavu. Sednici su prisusvovali i predstavnici inspekcijskih službi Kolubarskog okruga, kao i rukovodioci Osnovnog javnog tužilaštva i Prekršajnog suda, kako bi svi raspoloživi institucionalni kapaciteti u našem gradu bili stavljeni u funkciju zaustavljanja širenja Korona virusa, saopšteno je nakon održane sednice Štaba. Na sednici je ocenjeno je da je zdravstveni sistem u Valjevu, iako je veoma opterećen, stabilan i da funkcioniše. Upućen je apel svim gradskim institucijama da budu maksimalno uključene u sprovođenje i kontrolu mera u suzbijanju epidemije korona virusa.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije 23. jula

“Pored velikih napora kojima su izloženi zaposleni u Opštoj bolnici u Valjevu i Domu zdravlja, zdravstveni sistem u našem gradu, iako veoma opterećen je stabilan i funkcioniše. Ipak, neophodno je da građani svih generacija dodatno ulože napore u zaštiti svog zdravlja, kako bi naš grad što pre i sa što manje posledica izašao iz ovog perioda pandemije”, navodi se u saopštenju Štab za vanredne situacije grada Valjeva.

Kako je još saopšteno, komandant Štaba dr Slobodan Gvozdenović i predsednica Stručno-operativnog tima dr Branka Miholjčić, apelovali su da sve institucije u gradu na svim nivoima maksimalno budu uključene u sprovođenje i kontrolisanje donetih republičkih i lokalnih mera u suzbijanju epidemije izazvane virusom SARS-CoV-2.

“I sa današnje sednice je apelovano da se dosledno sprovode sve preporučene mere fizičke i socijalne distance, koje podrazumevaju nošenje maski, higijenu svih prostora i javnih površina u kojima borave građani. Ovo je neophodno kako bi se usporio porast broja zaraženih u Valjevu i sačuvao zdravstveni sistem u našem gradu”, piše u informacijiza medije.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.