Startuje Letnja basket liga

Dvadeseta po redu Letnja basket liga, koja je u programu stalnih gradskih manifestacija, startuje u ponedeljak, 23. jula i trajaće 7 dana. Grad Valjevo je ove godine izdvojio 200.000 dinara za ovaj veoma popularni i posećan sportski događaj koji se svakog jula meseca održava na studentovom košarkaškom igralištu i koji se igra se po zvaničnim FIBA pravilima 3 na 3. 

Sa konferencije za novinare povodom najave početka Letnje basket lige (foto: Grad Valjevo)

Predsednik Sportskog saveza Valjeva Radomir Simić rekao je na konferenciji za novinare da prijavljivanje traje do 21. jula i da se prijave za sve zainteresovane ekipe, kao i prethodnih godina, vrše u agenciji „Sofing“ u Pantićevoj ulici broj 61. 

“Kao i prošle godine imamo takmičenje u kategorijama: devojčice, mlađi pioniri, kadeti, juniori, seniori i eventualno veterani. Izašli smo u susret svima, kotizacije su kao i prošle godine, za devojčice, mlađe pionire i kadete 1.000 dinara, juniore 1.500 dinara, seniore 6.000 dinara i ako se veterani prijave 1.500 dinara po ekipi. Letnja basket liga održava se po pravilima basketa tri na tri po propozicijama. Kao što znate, to je na neki način novi sport i već nekih 4-5 godina održavaju se svetska i evropska takmičenja u basketu, a Srbija je prvak sveta u ovoj sportskoj disciplini. Za pobednika u seniorskoj kategoriji nagrada je ove godine 60.000 dinara, za drugoplasiranu ekipu je 30.000, dok za osvojeno treće mesto iznosi 10.000 dinara. Za pobednike u ostalim kategorijama, uz pomoć sponzora i prijatelja Letnje basket lige, obezbeđene su robne nagrade, pehari i medalje”, istakao je Radomir Simić.

(Foto: LBL)

Letnja basket liga nalazi se u kalendaru Košarkaškog saveza Srbije i pobednički tim nastavlja dalje takmičenje u okviru Lige Košarkaškog saveza Srbije.

 

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.