Stiglo osveženje za medicinare valjevske bolnice

Jedna od bolnica koja je poslednjih dana bila obuhvaćena Mozzartovom akcijom doniranja i isporuke svežeg voća, vitaminskih napitaka i obroka za medicinsko osoblje bila je i OB Valjevo. U ovoj društveno odgovornoj akciji kompanije Mozzart, koju je podržalo Ministarstvo zdravlja, svim bolnicama u Srbiji dostavljeno je proteklih dana više od 20 tona svežeg voća, sokova, kao i na hiljade kvalitetnih obroka.

Opšta bolnica Valjevo nije COVID bolnica, ali je u znatno izmenjenom režimu rada, jer je značajan deo svojih kapaciteta reorganizovala upravo za zbrinjavanje i lečenje pacijenata koji imaju potvrđenu bolest ili simptome koji ukazuju na postojanje infekcije koronavirusom. Opšta bolnica Valjevo, ka kojoj gravitira blizu 200 hiljada žitelja Kolubarskog okruga izrazila je zahvalnost kompaniji Mozzart što je ovim gestom još jednom dokazala da je više od društveno dogovorne kompanije.

“Epidemija korona virus u Srbiji ne jenjava, pa tako, još od marta, prvi na udaru su bili valjevski medicinari, a intenzitet se tako preliva i u ove julske dane. I u ovim trenucima, život ipak nalazi način za lepe darove. U valjevskom porodilištu je tako znatan porast broja novorođene dece i to ne samo iz Kolubarskog okruga, već su se kod nas rađale i bebe iz Šapca, Obrenovca i drugih gradova, u kojima su bolnički kapaciteti podređeni COVID zbrinjavanju. Akcija Mozzart i Ministarstva zdravlja, značajan je podstrek i podrška u danima kada se radi bez predaha. Paketi voća su više od osveženja nakon napornog dana jer je osim vitamina u njih spakovana zajednička briga i podrška svima nama”, kazala je Kristina Paramentić, PR  OB Valjevo prilikom uručenja paketaminulog vikenda.

Pored OB Valjevo, poslednje u nizu bolnica kojima je uručena donacija bile su Šapcu, Čačku, Užicu, Zlatiboru, Priboju i Prijepolju. U akciji je učestvovalo više od 200 zaposlenih u Mozzartu, brojni sportisti i javne ličnosti.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.