U Valjevu još 49 zaraženih, u Ljigu preminula još 1 osoba

Prema podacima za 27. jul, u Valjevu je registrovano još 49 obolelih od COVID-19, hospitalizovano je 55 osoba, a u kućnoj izolaciji nalazi se 518 naših sugrađana. U Ljigu je još jedno lice preminulo od posledica korona infekcije, što je treći smrtni slučaj u Ljigu od početka epidemije, a 35-i na teritoriji Kolubarskog okruga.

U COVID ambulanti valjevskog Doma zdravlja pregledane su 223 osobe sa respiratornim infekcijama i uzeto je 85 briseva. Od početka drugog pika epidemije u COVID ambulanti uzeto je 2205 briseva.

U Prijemno urgentnom centru OB Valjevo pregledano je 35 osoba koje su sumnjivi i verovatni slučajevi korona infekcicije, od kojih je 7 primljeno na bolničko lečenje. Na hospitalizaciji je 111 pacijenata sa sumnjom na  COVID-19 i laboratorijski potvrđeni slučejavi. Na Infeketivnom odeljenju leži 52 i na PulmoCOVID odeljenju 59 pacijenata. U valjevskoj bolnci uzeto je 40 briseva, a od početka drugog pika epidemije ukupno 299 briseva.

U Zavodu za javno zdravlje Valjevo u drugom piku epidemije uzet je 491 bris, a istraženo 1200 kontakata sa laboratorijski potvrđenim licima. Na dan 27. jula uzeto je 17 briseva.

Broj uzetih briseva na dan 26. jula je 142. Od 17. juna do 27. jula uzeto je ukupno 2995 briseva.

Ukupan broj obolelih u Valjevu od početka epidemije je 948. U  drugom piku epidemije od 17. juna do danas registrovano je 753 pozitivnih slučajeva, više muškog nego ženskog pola, prosečne starosti 47,4 godina.

Na dan 27. jula, za 23 osobe je nakon lečenja laboratorijski potvrđeno da su negativne. U drugom piku epidemije, je kod 178 naših sugrađana nakon lečenja laboratorijski potvrđeno da su negativni.

Broj zaraženih radnika u zdravstvenim ustanovama od 1. juna do 27. jula je 37, 17 je u kućnoj izolaciji zbog kontakta sa pozitivnim licem, a 7 zaposlenih u zdravstvu je izlečeno.

“Kordiniranim zajedničkom inspekcijskim kontrolama utvrđeno da se u pojedinim poslovnim objektima ne sprovode sve naložene i predložene mere (održavanje distance i nošenje maski.) Inspekcijski nadzor se nastavlja”, navodi se, između ostalog, u poslednjem izveštaju o broju zaraženih na sajtu Grada Valjeva.

Prema podacima za 27. jul, u ostalim opštinama Kolubarskog okruga je korona infekcija laboratorijski potvrđena kod još 8 osoba: u Lajkovcu 6 i u Ljigu i Mionici po 1. Hospitalizovano je 10 građana Uba, po 5 iz Lajkovca i Ljiga i 4 iz Mionice. U kućnoj izolaciji nalazi se 44 meštana Mionice, 34 iz Ljiga, 32 iz Uba , 21 iz Lajkovca i 19 iz Osečine.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.