Strani eksperti pomažu Opštoj bolnici Valjevo

Nakon jučerašnje posete Valјevu i  razgovora  sa rukovodstvom Štaba za vanredne situacije grada Valјeva i direktorima zdravstvenih ustanova u našem gradu, ruski eksperti su danas krenuli u tehničku realizaciju pomoći. S cilјem pružanja medicinske i tehničke pomoći, koja je stigla iz Rusije u Srbiju, ruski eksperti su danas odmah krenuli sa dezinfekcijom Opšte bolnice Valjevo. Tri kamiona i autobus sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije stigli su jutros u Valјevo, a najpre će dezinfikovati, po planu, zdravstvene ustanove u gradu,  kako bi se i na taj način obuzdalo širenje Korona virusa, saopštila je danas PR služba Opšte bolnice Valjevo.

“Opštu bolnicu Valjevo je danas posetio i tim stručnjaka iz Kine. Na sastanku sa članovima Tima Opšte bolnice Valjevo, kineski stručnjaci su detaljno upućeni u niz mera i procedura koje je ustanova uspostavila od početka borbe sa Korona virusom. Kineski stručnjaci su konstatovali da mogu biti zadovoljni svim preduzetim merama koje je uspostavio i sprovodi Tim Opšte bolnice Valjevo, a svakako će svojim iskustvom i znanjem biti na raspolaganju u predstojećim danima.  Tim eksperata iz Kine je nakon sastanka obišao Opštu bolnicu Valjevo i uverio se u sprovođenje svih epidemioloških mera”, navodi se u saopštenju valjevske bolnice.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

2 comments

 1. Liga Zapad Valjevo

  Prilično nadrealne slike iz članka, sve sa prskalicama, i svi zajedno, u uniformama koje podsećaju na uniforme civilne zaštite SFR Jugoslavije iz
  sredine osamdesetih godina.
  Skoro je bio u medijima jedan snimak iz italije, kako Rusi dezinfekuju unutrašnjost apartmana staračkih domova sa prskalicama na leđima.
  To je dosta niska tehnologija, to sa prskalicama, za borbu protiv visokoinfektivnih patogena kao što je COVID-19.
  S druge strane, granica Rusije prema Kini je zatvorena, a ne zna se kad će biti otovrena, jer se u žarište epidemije u Kini, U Vuhanu, ponovo vraća
  epidemija.
  Kini će trebati pomoć, jer očigledno da se virus širi ka Pekingu, ali kineska statistika u komunističkom sistemu kao što je kineski to možda i ne prijavi.

 2. Kakvi bre eksperti ne zanosite se, pa bas ce da napuste svoju zemlju koja je u problemu i dodju ovde a sem toga kad to Rusi pomozu a da debelo ne naplate