“Svanuće”: “Imaćemo 17 odbornika koji su spremni na lavovsku borbu”

Koalicija “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može” dobila je na lokalnim izborima oko 33% glasova i imaće 17 odbornika u novom sazivu Skupštine grada Valjeva koji su, kako ističu iz ove koalicije, spremni za lavovsku borbu koja ih očekuje. Ukazuju da rezultate jučerašnih lokalnih izbora vide samo kao prvi korak u borbi za jedno drugačije i bolje Valjevo.

Ivan Manić, sVAnuće, Ujedinjeno Valjevo može (2)

Ivan Manić (tokom predizborne kampanje liste “Svanuće”) / Foto: Valjevska posla

“Od danas je u Skupštini grada Valjeva 17 odbornika “sVAnuća”. Iako smo očekivali veću izlaznost koja bi rezultat naše koalicije značajno ojačao, imamo sve razloge za optimizam i nadu u bolje sutra. Trećina odbornika skupštine iz redova hrabrih predstavnika “sVAnuća” imaće i mogućnost da zakazuje vanredne sednice skupštine, te se čvrsto i odlučno bori za interese i boljitak svih građana Valjeva, a naročito valjevskih sela. Uz zahvalnost zbog 12.500 glasova naših sugrađana i obećanje da će se principi, borbenost i doslednost proklamovani u toku kampanje “sVAnuća” tek očitovati kroz skupštinski rad. Nema sumnje, sVAnuće dolazi”, poručio je Ivan Manić, koji je bio nosila liste.

Željko Trifunović, Lokalni front, Ujedinjeni možemo sve

Željko Trifunović (tokom predizborne kampanje liste “Svanuće”) / Foto: Valjevska posla

Prema rečima Željka Trifunovića, šefa Izbornog štaba koalcije “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može”, uzimajući u obzir nisku izlaznost od samo 50%, neravnopravne uslove za kampanju i veliki pritisak na građane od strane ogromnog broja aktivista iz više gradova, koji su se u toku izbornog dana sjatili u Valjevu, koalicija “Svanuće” je zadovoljna postignutim rezultatom.

“Žalimo za tim što veći broj naših sugrađanki i sugrađana nije učestvovao u glasanju (na parlamentarnim izborima u decembru 2023. procenat izašlih na izbore je bio 62,9%), jer se na lokalnim izborima donose odluke koje su izuzetno važne za njihove svakodnevne živote. Koalicija “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može” jučerašnje rezultate vidi samo kao prvi korak u borbi za jedno drugačije i bolje Valjevo. Imaćemo 17 odbornika u gradskom parlamentu koji su spremni za lavovsku borbu koja nas očekuje. Našim sugrađankama i sugrađanima obećavamo da ćemo svim snagama braniti interese građana u lokalnom parlamentu. Naša poruka ostaje – sVAnuće”, istakao je Željko Trifunović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply