Sve je spemno za početak nove školske godine, svim školama obezbeđena potrebna zaštitna sredstva

Sve je spremno za početak nove školske godine u Valjevu, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, koja je održana u četvrtak. Ove godine se pored redovnih priprema škola i obdaništa, velika pažnja obratila na higijenske uslove i Grad je za sve škole na teritoriji Valjeva, nabavio svu potrebnu zaštitnu opremu, kako bi se sprečilo širenje Korona virusa.

U 21 školu na teritoriji grada Valjeva će od 1. septembra krenuti 10.000 učenika, a za sve njih i zaposlene u školama su obezbeđena higijenska sredstva i toplomeri.

Sa Štaba apeluju i na roditelje da obrate pažnju na zdravstveno stanje svojedece i da ako se pojave prvi simptomi bolesti, decu ne šalju u školu.

Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, je na 45. sednici nalažio Saobraćajnom preduzeću “Lasta” AD Beograd uspostavljanje redovnog prevoza putnika na svim linijama gradskog i prigradskog prevoza, na teritoriji grada Valjeva. Redovni plasci primenjivaće se počev od 1. septembra 2020. godine.

Na sednici Štaba predloženo je da “Lasta” linije prigradskog prevoza prilagodi režimu saobraćanja autobusa koji prevoze učenike za smenski rad škole, koji je zbog trenutne epidemiološke situacije ustanovljen 1. septembra 2020. godine.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.