TO Valjevo: Putokazi na Povlenu

Turistička organizacija Valjevo, u saradnji sa Planinarsko ekološkim udruženjem “Povlen“, postavila je dvojezične putokaze i informativne table sa mapama na Povlenu. Projekat je urađen uz finansijsku podršku Grada Valjeva. 

turisticka-signalizacija-Povlen.10„Projekat je podrazumevao da se obeleži cela površina planine Povlen i da je najviši vrh u tom vencu valjevskih planina  Mali Povlen  1.347 m nadmorske visine . Projekat  je zasnovan na tome da je podeljen po temama, tako da je svaka tema imala određenu boju koja je realizovana u prostoru kroz table. Izvori su obeleženi plavom bojom, tajne, misterije obeležene ljubičastom bojom, vrhovi planine crvenom, vidikovci sivom i Kneževo polje, odnosno centralno mesto planine Povlen zelenom bojom. Naravno obeležili smo i Taorska vrela braon bojom,  odnosno izvore i slapove reke Skrapež. U samom projektu pored Grada koji je finansijski podržao projekat, učestvovalo je i Planinarsko ekološko udruženje“ Povlen“,  koje je dosta  pomoglo u smislu  raznih podataka koji su bili neophodni da bi se planina Povlen obeležila“, rekla je Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo.

TO-Valjevo-Turisticka-organizacija-Povlen-4

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.