Topla zima za đake u Gornjoj Toplici

Ambasador Republike Poljske u Srbiji Rafal Perl, predsednik opštine Mionica Boban Janković i direktorka škole Slađana Ranković obišli su izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Milan Rakić“ u Gornjoj Toplici gde je postavljen novi kotao, radijatori i delom zamenjena stolarija u vrednosti od oko 1,6 miliona dinara. Stara, dotrajala oprema je zamenjena , a oko 80 đaka imaće ekološki prihvatljivo grejanje, na pelet. U velikoj meri smanjiće se gubici energije u sistemu, ostvariti uštede i unaprediti uslovi rada za učenike i sve zaposlene.

Ambasador Perl

– Zahvaljujem se Ambasadi Poljske na podršci. Uspeli smo da rešimo ogroman problem u ovoj školi. Sada imamo ekonomičnije, efikasnije i ekološki prihvatiljivo grejanje. A svako dete će osetiti toplinu prijateljstva države Poljske. Želeo bih da pohvalim direktorku škole, nastavnike koji su u saradnji sa opštinom aplicirali na konkurs gde su nam sredstva odobrena. Plan je da se ova škola u potpunosti renovira, ali dok se ne steknu uslovi, saniramo deo po deo – rekao je Janković.

Projekat poboljšanja uslova za školovanje na seoskom području opštine Mionica kojim je unapređeno grejanje jedan je od devet projekata koji su odobreni, a na konkurs je pristiglo 170 projekata.

– Baš mi je drago da sam ovde danas. Projekat je odlično napisan, pa ne čudi da je jedan od devet razvojnih projekata koji smo podržali. Nabavili smo radijatore, stolariju. I drago nam je da smo mogli da pomognemo. Ovo je jedan simbol poštovanja prema srpskom stanovništvu – rekao je Perl.

škola u gornjoj toplici

Izdvojeno odeljenje pohađa oko 80 učenika iz Rakara, Popadića, Berkovca, Gunjice, Dučića, Veliševca.

– Uspeli smo da rešimo veoma značajan problem. Zahvaljujem se Ambasadi Poljske i opštini Mionca na saradnji i podršci. Imali smo velike gubitke usled stare dotrajale opreme, a deca će zimu dočekati u toplim učionicama, što je i bio cilj ovog projekta – rekla je Slađana Ranković, direktorka škole.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.