TRI GODINE RADA ŠKOLE FUDBALA “TEŠNJAR“

Proteklog vikenda članovi Škole fudbala „Tešnjar“ 2012 godište vratili su se sa turnira u Stepojevcu okićeni zlatnim medaljama. Ovo je samo jedan u nizu turnira širom Srbije sa kojeg se Tešnjarci vraćaju kao pobednici i samo jedan u nizu uspeha koji  ostvaruju ovi dečaci i devojčice reprezentujući svoj klub, ali i naš grad.  Poklopiće se da je ovaj uspeh  došao baš u vreme kada ova škola fudbala slavi svoj treći rođendan.

Škola fudbala „Tešnjar“  predstavlja podmladak, odnosno mlađe kategorije FK Tešnjar, kluba koji uskoro slavi 50 godina postojanja. Sa radom je počela leta 2017.godine i izrasla u porodicu od oko 100 dečaka i devojčica uzrasta od 5-12 godina, koji marljivo treniraju na igralištu FK“Tešnjar“ u Gradcu u Suvoborskoj ulici. Iako još vrlo mladi, za protekle tri godine škola se razvijala ubrzanim i krupnim koracima, da bi vrlo brzo postala konkurentna na takmičenjima i onima iza kojih je mnogo duži rad. Počeli su da se ređaju turniri sa kojih su se Tešnjarci vraćali sa medaljama. Severna Makedonija, Rumunija, Lazarevac, Beograd, Gornji Milanovac, Mionica, Vranić, Šabac, Loznica … samo su deo dugog  niza.

Iza ovih uspeha stoji predan rad kako mladih fudbalera, tako i pažljivo odabranog trenerskog kadra, ali i agilne uprave kluba. Koordinator škole fudbala je Boško Milovanović, nekada sjajni fudbaler, a sada trener koji sa puno ljubavi i entuzijazma pokušava da svoje trenersko znanje prenese najmlađima. Uz njega tu je i  tim mladih, ali pažljivo biranih trenera sa adekvatnim fakultetskim i trenerskim diplomama. Ono što uvek ističu to je da pre fudbalskih veština decu uče ljudskim i sportskim vrlinama i taj segment edukacije zauzima značajno mesto u obuci „malih fudbalera“.

Značajna pažnja posvećuje se i saradnji sa drugim klubovima, a posebno se izdvaja partnerstvo sa našim najvećim klubovima Crvenom zvezdom i Partizanom. Koliko su „večiti rivali“ prepoznali dobar rad u ovom valjevskom klubu govori i činjenica da su Tešnjarci na dva međunarodna  turnira nastupali zajednički sa ŠF „Lussy“ inače filijalom Crvene zvezde što je dovelo do toga da je već nekoliko polaznika ŠF „Tešnjar“ dobilo poziv da svoje znanje pokažu na treninzima Crvene zvezde, a tokom avgusta sprovedene su i zajedničke pripreme na Kopaoniku. Takođe, nedavno su Tešnjarci bili gosti i na stadionu Partizana, gde su na poziv domaćina sve selekcije Tešnjara odmerile snage sa svojim vršnjacima iz Partizana. Organizovana je i poseta klupskom muzeju, a da ukazana čast bude veća Partizanovci su iz Beograda poslali autobus po svoje prijatelje iz Tešnjara.

Ipak nije sve tako sjajno kako se čini. Ako dođete na igralište u Gradcu na kojem treniraju shvatićete koliko je njihov uspeh veliki imajući u vidu u kakvim uslovima rade u odnosu na svoje vršnjake iz drugih gradova. Svlačionice bez struje i vode, igralište oko kojeg je korov i okolina koju niko ne održava odaju tužnu sliku nebrige za one koji  ponosno nose ime svoga grada i to njegovog najpoznatijeg i najstarijeg kvarta. Nadamo se da će ova priča pomoći  da je čuju nadležni i da će se promeniti stvari nabolje za Tešnjarce  da naredni rođendan dočekaju  barem  u istim uslovima za rad kao i drugi klubovi.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.