Tri programa Biblioteke u tri poslednja dana novembra

Biblioteka “Ljubomir Nenadović” poslednja tri dana novembra meseca posvećuje promociji knjige Milorada Jevtića, izložbi povodom rođendana Matije Bećkovića i jubilarnom broju časopisa “Akt”.

Valjevo

U utorak, 28. novembra, u 20 časova u Čitaonici Biblioteke očekuje nas promocija romana Milorada Jevtića “Srbija se vraća kući”, koja govori od doprinosu Mačvana u proboju Solunskog fronta i oslobađanju Srbije. Na promociji knjige govoriće  Milorad Radojčić i Janko Levnaić.

Valjevo

Svečano otvaranje izložbe pod nazivom “Matija” autorke Dragane Tipsarević, biće u sredu, 29. novembra, u 18 sati u Muzeju zavičajnih psaca. koju ćemo otvoriti u Muzeju zavičajnih pisaca. Izložbu o životu i pesničkom delu Matije Bećkovića čine 24 panoa koji daju jedan novi i originalan uvid u život i delo uvaženog srpskog pesnika. Izložba se, ne slučajno, otvara 29. novembar, na pesnikov rođendan, koji će svojim prisustvom i prigodnom besedom uveličati njeno otvaranje.

Valjevo

Predstavljanje jubilarnog 70. broja časopisa za književnost, umetnost i kulturu “Akt” zakazano je za  četvrtak, 30. novembar u 18 časova takođe u Muzeju zavičajnih pisaca. U promociji učestvuju književnik i književni kritičar mr Dušan Stojković, urednica časopšisda Danijela Padejski i zastupljeni autori. Časopis “Akt”, koji je svoje prvo izdanje imao sada već davne 2001. godine, jedino je glasilo takve vrste u Valjevu koje kontinuitetu izlazi u dužem vremenskom periodu, objavljujući veliki broj tekstova i priloga brojnih najpoznatijih stvaralaca, ali i onih koji su na početku svoje književne karijere.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.