Turistička organizacija Valjevo: „GASTRO FEST VALjEVO 2016“

Turistička organizacija Valjevo u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom i Opštim udruženjem preduzetnika Valjevo – sekcija ugostitelja organizuje novu manifestaciju u našem gradu pod nazivom „Gastro fest Valjevo 2016“, koja će se održati u nedelju, 06.novembra 2016.godine, na platou Centra za kulturu i keju reke Kolubare.

Valjevo

Kao deo turističke ponude ističemo i bogatstvo gastronomije. Vodeći se ovom idejom, sekcija ugostitelja valjevskog udruženja preduzetnika će u okviru ove manifestacije predstaviti blago valjevske kuhinje budućim gostima grada, istraživačima neobičnih ukusa, poštovaocima zdrave domaće hrane , specijaliteta nacionalne kuhinje valjevskog kraja spremljenih na tradicionalni način. Ovo je i prilika da se istim povodom predstavi i sve ono što je sastavni deo svake gastronomske ponude. Tako ćemo na Gastro festu promovisati i proizvođače vina, gljivare, proizvođače slatkiša, pekare, stare zanate.
„Gastro fest Valjevo 2016“ je zamišljen kao svojevrsno takmičenje u pripremanju jela u više kategorija:

  • Takmičenje u spremanju kotlića i to: od divljači,riblju čorbu i gulaš   
  • Takmičenje pekara: u spremanju slavskog kolača
  • Takmičenje poslastičara: za najlepšu tortu
  • Izložba: etno trpeza,gljivari
  • Takmičenje u: ispijanje piva, najbrži konobar, najbrži kuvar
  • Izložba-prodaja: zimnice,mesnih preređevina,meda,domaća radinost našeg kraja

 Tokom celog dana organizovan je bogat kulturno-zabavni program sastavljen od predstavljanja folklornih društava našeg grada, horova, igračkih ansabala, muzičkih sastava. U okviru ovog dela programa organizovaće se i simpatična takmičenja za sve uzraste vezana za ovu manifestaciju.

Svoj doprinos organizaciji prvog „Gasto festa“ u našem gradu dali su Poslovni fakultet „Singidunum“ Valjevo, Poljoprivredna škola Valjevo, Centar za kulturu.

Gradske manifestacije ne mogu biti uspešne ako ih ne podrže i privredni subjekti i službe grada, tako da im se ovom prilikom zahvaljujemo.  Pokrovitelj manifestacije je grad Valjevo, a prijatelj manifestacije „Valjevska pivara“.

Pozivamo sve zainteresovane za takmičenje u više kategorija da se prijave na adresu Turističke organizacije Valjevo, u ul.Prote Mateje 1/1, i na telefon 014/221-138, u periodu od 7.30 do 15.30 časova.

Prijavljivanje traje do srede, 02.novembra.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.