Turistička organizacija Valjevo i Klub Ars Nova na banjalučkom “Ćevap Festu”

Posle pauze izazvane pandemijom, nastavlja se započeta saradnja Valjeva i Banja Luke, uspostavljena 11. novembra 2020. godine, kada je u organizaciji Kluba Ars Nova, povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata godina, predstvaljena izložba “TAMO DALEKO 1918-2018”. Tako će ovog vikenda, od 7. do 9. oktobra biti organizovan “Ćevap fest”, popularna gastro manifestacija koja slavi najpoznatiji banjalučki brend – banjalučki ćevap.

cevapfest

Kako je izjavio promoter ove manifestacije Nebojša Kuštrinović, popularni “Ćevap fest” se na velika vrata vraća u svoj grad posle dvogodišnje, pandemijske pauze, i to će biti četvrto i najbolje izdanje tradicionalnog “Ćevap Festa”, koji je proteklih godina privlačio na desetine hiljada posetilaca iz Banja Luke i okolnih gradova.

“Osim najboljih ćevapa, na festivalu se očekuje mnoštvo zabavnih sadržaja, a po po prvi put, organizovaćemo jedinstveno takmičenje – ko najbrže pojede veliku porciju banjalučkih ćevapa, kući će se odvesti sa vrednom nagradom”, najavio je Kuštrinović.

Na banjakučkom “Ćevap Festu” će sa svojim štandom predstaviti Turistička organizacija Valjevo i Klub Ars Nova sa promo materijalom o našem gradu, Divčibarima, našim manastirima, dok će posetioci manifestacije moći da se posluže i tradicionalnim proizvodima valjevskog kraja: duvan čvarcima Klanice Divci, suvim šljivama i domaćom rakijom.

Planirano je organizovanje susreta sa predstavnicima Skupštine grada, Kulturnim centrom “Banski dvori” i Turističkom organizacijom Banja Luke, kada će biti više govora o nastavku započete saradnje i nastupu Banja Luke na našem Festivalu duvan čvaraka narednih godina.

Očekuje se i potpisivanje Protokola sa lokalnim Udruženjem Petrovčana o saradništvu.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.