Turistička organizacija Valjevo na Međunarodnom sajmu turizma u Banja Luci – Potpisan Protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Banja Luke

Turistička organizacija Valjevo (TOV) aktivno radi na promociji našeg grada, predstavljajući atraktivnu i bogatu turističku ponudu kao i lepote valjevskog kraja. Svoju ponudu, zajedno na štandu sa Turističkom organizacijom Srbije, TOV ima na Međunarodni sajam turizma “Banja Luka 2023”, koji se održava se od 10. do 12. marta u Banja Luci. Sajam u Banja Luci okupio je 110 izlagača i 300 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Mađarske. U okviru sajma, Turistička organizacija Valjevo potpisala je Protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Banja Luke, čiji je osnovni cilj promocija turističkih ponuda obe destinacije, uz unapređenje privrednih, kulturnih, obrazovnih i tradicionalnih odnosa. Saradnja u okviru protokola podrazumeva i razvoj zajednički projekata i povezivanje kroz manifestacije i turističke agencije.

TOV na Međunarodnom sajmu turizma “Banja Luka 2023” / Foto: TOV

Protokol o saradnji Turističke organizacije Valjevo i Turističke organizacije Banja Luka potpisale su direktorke ovih turističkih organizacija, Ana Marković i Dragana Vukliš.

“Zaista se osećamo lepo u Banja Luci, odlični ste domaćini. Banja Luku i Valjevo ne vezuje sada samo turizam, nego naše gradove veziju i prijateljske veze, rodbinske veze, kultura, identitet. Ono što Turistička organizacija Valjevo planira jeste da u svom gradu, a već smo se dogovorili, promovišemo značajnu manifestaciju Srpska Open koja je posvećena tenisu, koja će se realizovati u aprilu mesecu u Banja Luci. Mi ćemo tu vašu manifestaciju najaviti i promovisati. Protokol je samo početak saradnje, a cilj je da se uvežemo kroz manifestacije i da se međusobno promovišemo”, kazala je dirtektorka Turističke organizacije Valjevo Ana MArković, prilikom potpisivanja Protokola o saradnji sa Turističkom organizacijom Banja Luke.

TOV-1

Potpisivanje Protokola o saradnji Turističe organizacije Valjevo i Turističke organizace Banja Luka / Foto: TOV

Treći po redu Međunardni sajam turizma u Banja Luci svečano je otvorio Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, koji je istakao je da je turizam značajna grana u razvoju Republike Srpske i smislu prezentacije na međunarodnom nivou. On je izrazio nadu da će ovaj Međunarodni sajam turizma rasti iz godinu u godinu i da će turistički delatnici ostvarivati dobre kontakte i prmovisati Republiku Srpsku na pravi način. Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković istakao je u svom obraćanju da je na 3. Međunarodnom sajmu turizma za oko 50% više izlagača nego prošle godine, što govori da Banja Luka ima ogroman potencijal. On je najavio manifestaciju Srpska Open, koja će se u ovom gradu održati od 16. do 23. aprila.

Trodnevni sajamski događaj u Banja Luci obogaćen je raznovrsnim događajima i prava je prilika da publika iz prve ruke sazna koji su noviteti u turističkoj ponudi, šta posetioci mogu da očekuju na destinacijama koje planiraju da posete, kakve su cene u hotelima, restoranima, ali i da probaju raznovrsne specijalitete.

Drugog dana Sajma, u subotu, 11. marta, predviđena je dodela priznanja izlagačima u različitim kategorijama u turizmu.

Foto galerija / TOV

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.