U BABA DESINOJ AVLIJI NAJAVA SAJMA ŠLJIVA

“Okupili smo u seoskom imanju, mladog Vladimira Milisavljevića, da bismo slavili šljivu i najavili predstojeći 17. Sajam šljiva u Osečini. Nastojimo da održimo cilj manifestacije, da promovišemo šljivu, naše plavo zlato i tako doprinesemo razvoju šljivarstva, kao i da kroz brojne sajamske sadržaje afirmišemo i sve druge resurse i potencijale kojima opština radpolaže”, rekao je predsednik Opštine Osečina Nikola Tomić.

FB_IMG_1661156592433

Uz Zdravicu o šljivi, koju je govorila Jelena Bradonjić, nastup kulturno-umetničkog društva “Braća Nedić” i predstavljanje knjige “Senka” autora Tomislava Nedića čije je poreklo iz sela Osečina, najavljen je bogat i raznovrstan program u okviru 17. Sajma šljiva koji će se održati od 26-28.avgusta.

Prisutnim građanima i medijima predstavljena je kraljica šljive, Kristina Pantić.

FB_IMG_1661166268074-768x1024-1

“Od brojnih događaja, izdvojio bih pečenje i degustaciju rakije, sušenje šljive, dečiji program, svečani defile, koncert narodne muzike, Ane Bekute i Isaka Šabanovića, predavanja za poljoprivrednike, put rakije, plasman meda, izložbu Zlatne ruke, trg starih zanata, takmičenje zdravičara i drugo”, rekao je Tomić i pozvao sve da posete 17. Sajam šljiva.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.