U Domu zdravlja potrošene vakcine protiv sezonskog gripa

U centralnom objektu Domu zdravlja Valjevo više nema vakcina protiv sezonskog gripa, dok je u seoskim zdravstvenim stanicama i ambulantama ostalo oko 70, koje će najverovatnije biti potrošene danas i sutra.

Ukoliko budu isporučene nove količine Dom zdravlja Valjevo će blagovremeno obavestiti sugrađane kada će imunizacija protiv sezonskog gripa biti nastavljena. Zato apelujemo na građane da isključivo zbog vakcinacije ne dolaze u Dom zdravlja, imajući u vidu i pogoršanu epidemiološku situaciju.

Dom zdravlja Valjevo je ove godine dobio 4.000 doza, 1.000 više nego prošle godine, ali je vladalo izuzetno veliko interesovanje tako da je za 15 dana utrošena skoro kompletna količina.

Osim starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika, primetno veće interesovanje bilo je kod radno aktivne populacije, odnosno sugrađana srednjih godina.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.