Na Aerodromu Divci ovog vikenda prvenstvo Srbije u aero-reliju

Aeroklub Valjevo biće domaćin Državnog prvenstva u aero-reli letenju od 16. do 18. oktobra na Aerodromu Divci. Organizator je Vazduhoplovni Savez Srbije.

Aerodrom Divci

Zbog nestabilne meteorološke situacije, organizatori do danas nisu bili sigurni da li će se prvenstvo održati ili će biti odloženo za sledeći vikend. Termin je konačno potvrđen i svečano otvaranju zakazano je za subotu 17. oktobra u 8.30 časova.

Takmičenje u aeroreli letenju predviđa tri takmičarska zadatka koja treba da ispune dva člana posade. Prvi zadatak je vremenska tačnost u poletanju i preletu zadate rute koja traje između sat i sat i po vremena. Drugi je izviđanje koje podrazumeva pronalaženje zadatih fotografija, njihovo lociranje i obeležavanje i treći zadatak je precizno sletanje, koje je po povratku sa rute. Pravilo je da se boduju dve rute, jedna planirana za pre podne i druga za posle podne.

Aeroklub Valjevo najavio je dolazak sekretara Vazduhoplovnog Saveza Srbije Željka Ovuka, predsednika jedriličarske komisije pri VSS, pilota i instruktora motornog letenja Mike Isakovića, a program će voditi Boriša Mandić, instruktor i pilot na Mig avionima u penziji i predsednik Udruženja pilota Mig-a Srbije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.