U Galeriji Narodne biblioteke Osečina otvorena izložba “Moja porodica”

U navečerje 15. maja 2024. godine, u Galeriji Narodne biblioteke Osečina svečano je otvorena izložba “Moja porodica”.

Dan porodice-10

Ova postavka rezultat je lepe saradnje osečinske ustanove: PU “Lane” i Biblioteke, ali i zalaganja roditelja i dece srednje mešovite grupe, kao i vaspitača Marine Krsmanović, Zorice Pavlović, Mire Nikolić i zaposlenih u Biblioteci.

U ime domaćina prisutnu decu, roditelje, vaspitače i goste u ime Bibioteke pozdravila je Jelica Zeljić, a u ime organizatora Predškolske ustanove “Lane” i srednje mešovite grupe prisutne je pozdravila vaspitač i pedagoški savetnik Zorica Pavlović.

“Povod nam je bio Međunarodni dan porodice, koji se obeležava svake godine 15. maja kako bi se podigla svest o važnosti porodice kao osnovne jedinice društva. Ovaj dan se širom sveta obeležava kroz različite aktivnosti i događaje koji promovišu porodične vrednosti, zajedništvo i podršku unutar porodice. Ovaj dan bio je prilika da se podsetimo koliko je porodica važna za naše društvo i da se zahvalimo svojim najbližim na ljubavi, podršci i razumevanju koju nam pružaju. Obeležavanjem Međunarodnog dana porodice doprinosi se promociji zdravih porodičnih odnosa i podstiče solidarnost među članovima porodice”, ističu organizatori.

Kroz “umetničke radove” i fortografije, deca, roditelji, vaspitačice, zajedno su stvarali jedinstvenu priču o porodičnim vezama.

“Svaka slika sa sobom nosi priču i emociju i jedinstvenost svake porodice, istovremeno oslikavajući univerzalnu važnost porodičnih veza. Ova Izložba je prilika da zastanemo, osvrnemo se na svoje korene i vrednosti koje nas oblikuju, te da zajedno proslavimo snagu porodičnog jedinstva i ljubavi”, pojašnjavaju iz Biblioteke Osečina i PU “Lane”.

Naglašavaju da je važno  da negujemo porodične vrednosti, podržavamo jedni druge i radimo na jačanju porodičnih veza, uprkos izazovima sa kojima se porodice suočavaju danas.

“Međunarodni dan porodice nam pruža priliku da se zajedno radujemo porodičnom zajedništvu i da istaknemo važnost porodice u našim životima. Porodične vrednosti su temelj našeg identiteta i oslonac u svim životnim situacijama. Kroz generacije, porodica je bila mesto ljubavi, podrške razumevanja i zajedništva. U njoj smo učili/učimo o važnosti poštovanja solidarnosti, toleranciji i ljubavi prema bližnjima. Porodica je naš siguran kutak, naša baza odakle crpimo snagu i inspiraciju za sve što radimo. Upravo zato je ova Izložba pod nazivom “Moja porodica” tako posebna”, navode organizatori.

Kolektiv Narodne biblioteke Osečina se ovom prilikom najiskrenije zahvaljuje PU “Lane”, vaspitačima Marini, Zorici i Miri, deci i roditeljima srednje mešovite grupe na lepoj i polodonosnoj saradnji”, kao i Suzani Gligorić i Branku Petroviću na fotografijama.

Zainteresovana publika izložbu može pogledati do 5. juna 2024. godine.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.