Valjevski “Vitezovi” Nađa Aćimović i Dimitrije Čolić omladinski reprezentativci Srbije u streličarstvu

Od selektora Streličarskog saveza Srbije stigla je potvrda da su članovi valjevskog Streličarskog kluba “Vitezovi” Nađa Aćimović i Dimitrije Čolić zvanično postali članovi omladinske streličarske reprezentacije Srbije! Kako je navedeno, mesto u omladinskoj selekciji Nađa i Dimitrije “obezbedili” su postignutim odličnim rezultatima i izuzetnim angažovanjem na takmičenjima.

“Ovo je velika čast za naš klub i sigurno naš najveći uspeh od osnivanja “Vitezova” 2019. godine. Nađa, Dimitrije, znamo da ćete nas predstavljati najbolje, kao i do sada, i da će ovo biti primer za sve ostale mlade članove kluba, ali i podstrek mnogoj deci da se oprobaju u ovom zanimljivom i izazovnom sportu. Napred Vitezovi”, poručio je predsednik ovog streličarkog kluba Zoran Tabaković.

Treba naglasiti da je prvi put u istoriji Streličarskog saveza Srbije oformljena omladinska reprezentacija u 3D i Field disciplini!

Podsetimo, valjevske “Vitezove” je polovinom marta meseca posetio selektor streličarske reprezentacije Srbije Aleksandar Stanković, koji je tada za Valjevska posla izjavio da je njegova poseta “Vitezovima” prvi korak u formiranju omladinske selekcije streličara i da stručni štab reprezentacije polaže velike nade u ovaj valjevski klub jer ima izuzetan pogon u mlađim kategorijama.

Vitezovi Valjevo - streličarstvo (1)

Mladi valjevski “Vitezovi” sa selektorom Reprezentacije Srbije u streličarstvu Aleksandrom Stankovićem / Foto: Valjevska posla

Prvi zvanični trening reprezentacije strečličara biće 2. juna na Divčibarama, dan posle 3D turnira, koji na valjevski Streličarski klub “Vitezovi” organizuje na Divčibarama.

“Reč je o 3. kolu Kupa Srbije, rangiranom turniru pod pokroviteljstvom Streličarskog saveza Srbije, koji je otvoren i za streličare iz inostranstva. Turnir će biti održan u dobro organozovanom kompleksu Divčibare SKi Resorta. Organizuje se po poravilima našeg Streličarskog saveza, koja su identična kao pravila World Archery, uz dodatak PBHB i Compound Hunter stilova. To znači – 24 mete, 2 strele po meti, poeni 11, 10, 8, 5, 0. Očekujemo dobar turnir i nove uspehe naših članova”, kazao je u susret 3D turniru Zoran Tabaković, predsednik Streličarskog kluba “Vitozeovi”.

M.P.M.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

Leave a Reply