U Gornjoj Toplici održani Miholjski susreti sela

Manifestacija Miholjski susreti sela u Gornjoj Toplici okupila je veliki broj učesnika, mlađih i starijih takmičara, publike. Opština Mionica u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu organizuje ovu manifestaciju po treći put. U nadvlačenju kanapa, skoku udalj, skakanju u džakovima, trci na 100 metara, nabacivanju kolutova i znanju o narodnoj tradiciji, recitovanju zdravica učestovalo je sedam ekipa koje su činile deca iz Mionice, Rajkovića, Brežđa, Struganika, Dučića, Gornje i Donje Toplice. U starim disciplinama, malom fudbalu i šahu nadmetali su se i odrasli.
images_2023_09_18_thumbnails_thumb__ucesnici__mladi
Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je tom prilikom rekao da je veoma važno da razvijamo socijalni kapital.
images_2023_09_18_thumbnails_thumb__predsednik__opstine__sa__gradanima

– Pored svih projekata koje uspešno realizujemo, jako je važno da razvijamo socijalni kapital, da se družimo, da posvetimo vreme jedni drugima i da brinemo jedni o drugima. Našu decu treba da učimo da poštuju prave vrednosti, da im pričamo o našim selima koja su prepuna inspirativnih priča. Za samo mesec dana ovde smo imali i Vrujačke izvore i Miholjske susrete. Pored toga, važno je da nastavimo sa ulaganjima. Gradimo kanalizacionu mrežu i prečistač otpadnih voda i to je istorijska investicija za ovo mesto. A modernizovaćemo i javnu rasvetu i ostvariti velike uštede. Važna vest je za građane ovog dela opštine, ali i sve druge da uskoro počinju radovi na izgradnji regionalne deponije u Kaleniću i mi ćemo na taj način rešiti velike probleme sa tretiranjem otpada – rekao je Janković koji se zahvalio svim učesnicima.

images_2023_09_18_thumbnails_thumb__defile

– Hvala svima koji su učestvovali, priredili su nam odličan program. Imamo talentovanu decu koja su budućnost naše zajednice – dodao je Janković.
images_2023_09_18_thumbnails_thumb__nadvlacenje__konopca__odrasli

U takmičarskom delu, neizvesno je bilo sve do kraja. U kategoriji mlađih, pobedu se odnela deca iz Mionice, dok su prva tri mesta, pored medalja, osvojila i vredne nagrade – rekvizite i igre za svoje učionice,  a u kategoriji odraslih pobedila je ekipa iz sela Popadić.

images_2023_09_18_thumbnails_thumb__skok__udalj

U okiviru takmičenja, održana je i dečja šahovsta simultanka u kojoj je učestvovalo preko 15 dece. A veliku pažnju privukao je i defile fijakera i konjskih zaprega koji je po prvi put organizovan u okviru ove manifestacije.

images_2023_09_18_thumbnails_thumb__deca__na__miholjskim__susretima

Miholjske susrete upotpunili su izlagači domaće radinosti sa svojim rukotvorinama, tradicionalnim ukusima, suvenirima, proizvodima od lekovitog bilja. A u okviru programa nastupili su i zdravičar Dragiša Simić,  a Vera Stepanović iz Rakara recitovala je stihove svoje pesme „Žito“, dok je Marina Stevanović iz Ljiga zasvirala frulu.

images_2023_09_18_thumbnails_thumb__defile__1

Svoje umeće na violini pokazali su Ognjen Babić, Mihajlo Mihajlović, Miloš Kovačević.

U realizaciji događaja učestovali su Turistička organizacija iz Mionice, Crveni krst, OŠ „Milan Rakić“, Centar za obrazovanje i razvoj, Sportski centar i Sportski savez iz Mionice.

Opština Mionica je jedana od 95 lokalnih samouprava gde se ove godine održavaju Miholjski susreti sela.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.