U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ otvorena je izložba „Dečja umetnost“

U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ otvorena je izložba „Dečja umetnost“. Ova izložba, koju je Internacionalni umetnički studio, u saradnji sa osnovnim školama tradicionalno otvarao svake godine za Dan grada, zbog pandemije korona virusa, pomerena je za mesec oktobar, pa smo je ovo godine otvorili u sklopu programa Dečje nedelje.

Na izložbi su predstavljeni najbolji radovi učenika od V do VIII razreda osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji grada Valjeva, po izboru njihovih nastavnika i profesora Likovne kulture. I ove godine, pored selektovanih radova đaka svih 7 gradskih škola, u postavku su uključeni i radovi osnovaca iz 7 seoskih škola: Brankovine, Valjevske Kamenice, Divaca, Dračića, Donjih Leskovica, Popučaka i Poćute.

Postavka broji 43 rada, pri čemu je iz svake škole izloženo po 3 rada, izuzev OŠ „Nada Purić“ koja se predstavila sa 4 crteža, jer je u izložbu uključen i rad Odeljenja učenika sa posebnim potrebama ove škole. Pred učenicima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru, tako da izložbu odlikuju radovi različitih predmeta interesovanja, ideja i zapažanja, veselih boja, kakva je uostalom i dečja mašta.

Izložbom „Dečja umetnost“ Internacionalni umetnički studio daje veliku podršku našim mladim budućim umetnicima da nastave da se iskazuju kroz svoj likovni rad i da u njemu uživaju, jer je to itekako važno u razvoju celokupne ličnosti svakog deteta.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.