U jubilarnoj Europromovoj kampanji prva od “30 za ponos” predstavljena Maša Cvetković

Jubilarna kampanja kompanije Eurorpom pod nazivom “30 za ponos”, koja je počela krajem prošle godine, pored toga što označava 30 godina postojanja Europroma na tržištu, takođe promoviše 30 uspešnih mladih ljudi iz Valjeva i svih opština gde Europom ima svoje maloprodajne objekte. Na prvoj Europromovoj konferenciji za medije u ovoj godini, pored priče o nastavku kampanje “Dani domaćih”, u čijem središtu se u tokom januara meseca nalazi kompanija “Moravka” iz Leskovca, valjevska “ljubičasta” trgovina, kao jednu od 30 za ponos predstavila je mladu uspešnu valjevsku plivačicu Mašu Cvetković, državnu šampionka na 200 metara kraul, u čijem vlasništvu su i 3 državna rekorda na 1.500 metara kraul do 12 godina na velikim i malim bazenima.

Bojana Perić i Maša Cvetković / Foto: Slobodan Ćirić

“Kao jednu od aktivnosti vezanih za našu kampanju “30 za ponos” najavili smo da ćemo tokom cele ove godine, tokom svih naših konferencija za medije i obraćanja javnosti uvek tu kraj nas i uz nas imati i jednog od učesnika pomenute kampanje. To znači da će uvek nekom od njih tridesetoro biti pružena prilika da se predstav,  da javnosti pošalju lepu poruku i da svojim vršnjacima najpre predstave svoje uspešne priče”, kazala je Bojana Perić, PR menadžer kompanije “Europrom”.

Maša Cvetković je naša Valjevka, ima 12 godina i 6. je razred OŠ “Andra Savčić”. Kao jedno od svojih največih uspeha navela je proglašenje za najbolju mladu i najbolju sportiskinju grada Valjeva.

“Imam blizu 200 medalja i dosta dobrih rezultata. Na 400 metara kraul za sada imam najbolji rezultat u državi, kao i na 1.500, 800 i na 50 metara kraul. Državna sam šampionka na 200 metara kraul, a druga na 400 metara kraul. Vlasnica sam 3 državna rekorda na 1.500 metara kraul do 12 godina uopšteno na svim velikim i malim bazenima. Zahvalna sam što sam učesnica ove kampanje “30 za ponos” koju organizuje Europrom zato što je reč o kampanji u kojoj mi mladi imamo priliku da iskažemo svoje uspehe i pokažemo šta sve možemo da uradimo”, rekla je Maša Cvetković.

Maša Cvetković, mlada i uspešna valjevska plivačica / Foto: Slobodan Ćirić

On je najavila da već u subotu učestvuje na SwimOn Talent Kupu u Subotici, posle čega putuje u Mađarsku na veliko međunarodno takmičenje, za koje ističe da je jedno od jačih u Evropi.

Na novinarsko pitanje ko finansira njena putovanja i učešća na takmičenjima, Maša kaže da veći deo troška (smeštaj, prenoćište, hrana, oprema) snose njeni roditelji, dok znatno manji deo troškova snosi klub.

 

 

 

 

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.