Najnovije vesti

U Kovid Domu zdravlja Valjevo u proseku 550 pregleda dnevno!

U periodu od 13. do 25. novembra u Kovid Domu zdravlja Valjevo pregledano je 7.137 pacijenata sa sumnjom na infekciju korona virusom, što je u proseku 550 pregleda dnevno, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja. Od tog broja je 6.428 odraslih i 709 dece predškolskog i školskog uzrasta.

“Broj pregleda raste iz dana u dan, tako da je u sredu, 25. novembra bilo čak 625, od toga 574 odraslih i 51 na Pedijatriji. Pored toga, istog dana jetestirano 249 sugrađana i urađeno 212 snimaka na rentgenu. Zbog tako velikog prijema pacijenata, najvećeg do sada, stvaraju se gužve na ulazu u Dom zdravlja i javlja se nestrpljenje kod građana. Imajući potpuno razumevanje za stanje svojih sugrađana, Dom zdravlja ukazuje da se u zgradu istovremeno uvodi 40 ljudi: medicinska sestra ili tehničar odjednom prozove 20 pacijenata za pregled i po 10 za testiranje i rentgen. To nije malo, a sve ide brže ako se poštuju pravila i postoji međusobno uvažavanje”, navodi se u saopštenju Dom zdravlja Valjevo, koji od 12. novembra ceo funkcioniše u Covid sistemu.

Uprkos čekanju, uprava Doma zdravlja još jednom moli sugrađane na formiranje reda i fizičku distancu, na strpljenje i razumevanje koliko god je to moguće u datim okolnostima, imajući u vidu i da medicinsko osoblje radi brzo koliko to medicinski protokoli dozvoljavaju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.