U nedelju nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda u valjevskoj bolnici

Opšta bolnica Valjevo nastavlja sa akcijom besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja. U nedelju, 26. maja, od 8 do 16 časova, u valjevskoj bolnici biće omogućeni ultrazvučni pregledi abdomena, uzrkovanje krvi za TSH analizu (po proceni lekara), oftalmološki pregledi. Mladi lekari će pregledati i trijažirati pacijente, obavljaće EKG preglede i merenje krvnog pritiska.

Sa jedne od prethodnih akcija preventivnih pregleda u Opštoj bonici Valjevo

 

 

Preventivni pregledi usmereni su prevashodno na ljude bez nekog vida zdravstvenog osiguranja. Ovo je prilika da neosigurana lica prekontrolišu svoje zdravstveno stanje. Preventivni pregledi značajni su jer samo prevencijom se može uticati na sprečavanje razvoja oboljenja. Ukoliko se bolest dijagnostikuje na vreme procenat uspešnosti izlečenja je znatno veći.

Građani će takođe moći da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje (EKG, glikemija, krvni pritisak) u domovima zdravlja u Valjevu, Ubu, Lajkovcu i Ljigu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.