U okviru akcije “Posadi svoj hlad” podeljene besplatne sadnice belog jasena

“Posadi svoj hlad” naziv je akcije nevladinih organizacija “Zeleni razvojni centar” i “Let’s do it Serbia” iz Sremske Mitrovice, kojoj se priključio i naš grad. Ovu akciju, koja podrazumeva podelu besplatnih sadnica belog jasena građanima juče je u Valjevu realizovala Gradska uprava Valjevo, a o velikom interesovanju naših sugrađana da posade svoje drvo govori podatak da je 100 sadnica podeljeno za desetak minuta.

Pejzažni arhitekta Gradske uprave Valjevo Olga Janković, istakla je da se naša Uprava angažovala da učestvuje u akciji prolećne podele besplatnih sadnica, koja se sprovodi u preko stotinu opština i gradova u Srbiji, i da smo kao grad na raspolaganje dobili 100 prolećnih sadnica belog jasena, sa uputstvom za sadnju. Svaka sadnica sadrži logo sponzora, kao i QR kod preko kojeg svi koji su dobili sadnice mogu da se registruju i prate dalja uputstva.

“Pošto se borimo protiv aerozagađenja i učestvujemo u svim mogućim akcijama, kako bismo pomogli našem gradu da se izbori sa tim problemom, veoma smo zahvalni što učestvujemo u ovoj akciji. Takođe smo učestvovali i u projektu “Pošumljavanje grada Valjeva”, gde smo od Ministarstva zaštite životne sredine dobili 4 miliona dinara i gde ćemo na jesen pošumiti grad Valjevo sa većim i kvalitetnim sadnicama”, rekla je Olga Janković.

Olga Janković, pejzažni arhitekta u Gradskoj upravi Valjevo

Ona je takođe kazala da nas u okviru jesenje sadne očekuje još jedna akcija “Posadi svoj hlad” i da očekuje da ćemo kao grad dobiti veći broj sadnica.

U okviru akcije “Posadi svoj hlad” do sada je u Srbiji podeljeno oko 60.000 sadnica. Kako je najavljeno, cilj je da se u 2021. godini podeli 300.000 sadnica belog jasena. Organizatori ističu da ova akcija nije samo ekološka i usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.