U ponedeljak 16. avgusta, opština dostavlja 20 rezervoara s 20.000 litara vode za piće u mionička sela

Mionička sela na čijoj teritoriji je proglašena vanredna situacija sutra dobijaju rezervoare od 1.000 litara sa pijaćom vodom. Opština Mionica je po nalogu predsednika opštine i predsednika opštinskog štaba za vanredne situacija donela odluku da se iz budžeta opštine finansira hitna nabavka 40 rezervoara sa pijaćom vodom. Dostava rezervoara sa više od 20.000 litara pijaće vode počinje u 7 sati ujutru.

Opstina-Mionica-Voda-123

Pored toga, Vojska Srbije je poslala dve kamion cisterne koje obilaze sela i dostavljaju pijaću vodu građanima.

– Velika je suša. Potrošnja vode je ogromna. Naša postojeća izvorišta rade smanjenim kapacitetom. Međutim, svi građani Mionice imaće dovoljne količine vode. To je naš zadatak kao lokalne samouprave. I mi ćemo im to obezbediti – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Opstina-Mionica-Voda-1

Cisterne se pune na privatnim izvorištima koja nisu u sistemu vodosnabdevanja, a sutra će se zbog blizine dostave puniti na izvorištu u blizini Rajkovića. Opštinski štab za vanredne situacije juče je proglasio vanrednu situaciju u šest sela Rajković, Osečenica, Robaje, Mratišić, Bukovac i Golubac. Paralelno s tim opština je obezbedila priključenje još jednog bunara na vodovodni sistem za Banju Vrujci i okolna sela, a u toku je ispitivanje bušotine u Golupcu.

Opstina-Mionica-Voda-12

Na sednici je doneta odluka o strogoj zabrani upotrebe vode za zalivanje i druge namene, za vreme trajanja vanredne situacije, a inspekcija je dobila nalog da vrši pojačan nadzor na terenu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.