U poslednja 2 dana u Valjevu preminule 3 osobe!

Ako gledamo podatke, tabele i statistiku Zavoda za javno zdravlje treći “pik” korona epidemije u Valjevu, moće se reći, počeo je 14. oktobra, kada je u jednom danu zabeležen nagli skok u broju novozaraženih – čak 24. Taj broj je bio iznenađujuć, imajući u vidu da smo u prethodnom periodu tek sporadično imali dane sa malim brojem novoinficiranih slučajeva. Od 21. oktobra naovamo, brojke zaraženih korona virusom u tabelama za Valjevo su dvocifrene, a 51 novooboleli u jednom danu, koliko je registrovano za 3. novembar, je neslavni “rekord” u ovom trećem talasu korona virusa. Ono što dodatno ukazuje na ozbiljnost situacije u našem gradu je da nakon dužeg perioda beležimo i nove smrtne slučajeve. Čak 3 osobe preminule su usled poslednica COVID-19 u poslednja 2 dana!

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, 2. novembra u Valjevu je umrlo 1 lice, a odmah sutradan, 3. novembra, beleže se 2 nova smrtna slučaja, čime se broj preminulih u našem gradu od početka epidemije povećao na 35. U prva 3 dana novembra meseca 117 naših sugrađana je zaraženo.

Samo je juče, 3. novembra, zabeležen je 51 novi slučaj korona infekcije, što je najviše u jednom danu od početka trećeg “pika”. Hospitalizovane su 44 osobe kod kojih je laboratorijski potvrđen COVID-19, a 400 naših sugrađana leći se u kućnim uslovima. Broj uzetih briseva na dan 3. novembar je 145. Broj zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u samoizolaciji – kontakti 19, a obolelih u kućnoj izolaciji 24.

U COVID ambulanti valjevskog Doma zdravlja pregledana je 231 osobe sa respiratornim infekcijama. Uzeto je 118 briseva. U Prijemno-urgentnom centru valjevske bolnice pregledano je 17 sumnjivih i/ili verovatnih slučajeva na COVID-19. Izvršeno 6 prijema na hospitalizaciju i 4 otpusta. Uzeto je 10 briseva. U valjevskom Zavodu za javno zdravlje istržuju se kontakti sa laboratorijski potvrđenim licima, prati se tok epidemije i uzeto 17 briseva.

Ukupan broj laboratorijski potvrđenih obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1673. Broj laboratorijski potvrđenih obolelih u prvom piku epidemije je 199, u drugom piku epidemije od 17. juna do 08. oktobra je 995, a od 08. oktobra do danas je 479. Od početka epidemije izlečeno je  1211 osoba, a broj preminulih 35.

 

 

 

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.