U poslednja 4 dana registrovano 54 nova slučaja korona virusa

Na osnovu zvaničnih podataka Zavoda za javno zdravlje Valjevo za 1. jul, još 14 lica inficirano je korona virusom u Valjevu, tako da je sada ukupan broj pozitivnih osoba u našem gradu od izbijanja epidemije 267. U talasu od 20. juna u Valjevu je 70 novoobolelih, a od toga 54 pozitivna slučaja su registrovana samo u poslednja 4 dana.

Naših 9 sugrađana hospitalizovano je u Opštoj bolnici Valjevo, a u kućnoj izolaciji nalazi se 62 lica. Prosečna starost novoobolelih je 39. godina.

Jedan zdravstveni radnik valjevske bolnice je novozaražen, tako da je broj ukupno zaraženih zdravstvenih radnika od početka epidemije 41 (OB Valjevo 29, Zavod za javno zdravlje Valjevo 7 i Dom zdravlja Valjevo 5).

U Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo o broju istraženih kontakata za 1. jul navodi se da je tog dana istražen 41 kontakt lica pozitivnih na COVID 19, a da je od subote 27. juna do ponedeljka 29. juna ukupno istraženo 258 kontakata.

U poslednja 3 dana u valjevskim zadravstvenim ustanovama povećan je broj uzetih briseva. Juče i 29. juna uzeto je po 62 brisa, a 30. juna 82. Ukupno je za prethodnih mesec dana uzeto 692 brisa i to u Domu zdravlja 414, Zavodu za javno zdravlje 245 i Opštoj bolnici 33.

Prema preseku stanja za 1. jul, Mionica i Ub imaju po jednog novozaraženog, te je ukupan zbir obolelih od COVID 19 u Kolubarskom okrugu 384. U kućnoj izolaciji nalazi se 6 Lajkovčana, 5 meštana Mionice i sa Uba 4 osobe.

Zbog nesigurne epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od virusa COVID 19, koja je pod  kontrolom, potrebno je sprovoditi  naredbe, pridržavati se preporuka i uvažavati apele Štaba za vanredne situacije”, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Valjeva u izveštaju o broju pozitivnih na COVID 19 od 2. jula.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.