Najnovije vesti

U Srbiji zaraženo još 305 osoba! Preminulo još osmoro!

Do 3. aprila u 15 časova u Srbiji je korona virusom zaraženo ukupno 1.476 osoba!

Korona virus

Premijerka Ana Brnabić u izjavi za Pink rekla je da je preminulo još osmoro zaraženih!

Preminulo je šest osoba muškog pola, i dve osobe ženskog pola. Prosek njihovih godina je 70,75 i kao i kod svih prethodnih žrtava, i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele fatalnom ishodu.

Coronavirus

“Broj zaraženih je 305 na današnji dan i on je više nego dva puta veći nego na najgori dan do sada”, rekla je premijerka. “Došli ste na dan kada se plašim da smo možda ušli u eksplonencijalni rast”.

“Bez discipline možemo da se trudimo da ovo suzbijemo, ali ovaj rat ne možemo da dobijemo. Molim vas, ljudi, shvatite ovo ozbiljno, nemojte da vas zavara lepo vreme i sunce i to što smo u petoj nedelji i to sto smo imali kontrolu, tri ovakva dana kao danas sa preko 300 novih obolelih, sa rastom broja preminulih, samo tri ovakva dana i naši kapaciteti su popunjeni i pucaju sa svom pomoći i podrškom. Molim vas, ovo je borba svih nas”, poručila je Brnabićeva.

Ona je istakla da je ovoliki skok broja zaraženih delimično očekivan, ali i da je zastrašujuć!

“Ovo što se danas desilo, koliko god očekivali, neprijatno nas je iznenadilo. Vučić je rekao da ćemo videti sve više preminulih jer su od početka epidemije sve vreme na respiratorima, ali ipak nismo očekivali ovoliki skok u broju zaraženih, prvi put da imamo odnos preko 40 posto između broja testiranih i zaraženih, to je ogroman broj i zastrašujuć!”.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 748 osoba od kojih je 305 pozitivno.

Hospitalizovano je ukupno 874 pacijenata, a na respiratoru je njih 81.

Do 15 časova u Srbiji je ukupno testirano 5.756 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Prema informacijama do kojih je Pink došao, u Srbiji je u izolaciji više od 70.000 ljudi!

“Distribucija osoba koje su preminule u odnosu na uzrast pokazuje da je preko 70 odsto smrtnih ishoda u uzrastu starijih od 60 godina.U uzrastu do 39 godina nismo imali smrtnih ishoda. U ovom momentu, smrtnost u odnosu na ukupan broj zaraženih i umrlih je 2,64 odsto. Današnji brojevi koji ukazuju na ukupan broj preminulih i zaraženih je informacija sama za sebe i sama nam govori o kakvoj se bolesti radi”, rekla je na konferenciji dr Darija Kisić Tepavčević.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera – zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru.

Promenjena je i odluka kada stariji od 65 smeju da izlaze u nabavku – od sada će to biti samo subotom između četiri i sedam sati ujutru!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. A o Valjevu i dalje ni reci iako je centar zaraze i dalje?