U sredu počinje sezona kupanja u SRC Petnica – Sadržajno leto uz pregršt aktvnosti i uz stare cena ulaznica

Ako vremenske prilike budu naklonjene, bazeni u SRC Petnica počinju sa radom u sredu, 5. juna 2024. godine. Prva dva dana, u sredu i četvrtak, biće besplatan ulaz za sve posetioce. Inače, cene ulaznica ostaju nepromenjene, dakle biće iste kao i prošle godine. Za decu do 7 godina, ali i za sve osnovce i srednjoškolce ulaz je besplatan svim radnim danima, osim vikendom kada će ulaznica koštati 200 dinara. Dnevna karta za odrasle je 300 dinara, penzioneri plaćaju 150. Popodnevna cena karte (posle 15h) je 200 dinara za odrasle. Mesečna karta je 3.000, a sezonska 6.000 dinara.

SRC Petnica (12)

SRC Petnica / Foto: Valjevska posla

Prema rečima Željka Ostojića, direktora UFK Valis koje gazduje petničkim bazenima, ponovo je došla inicijativa od gradonačelnika Lazara Gojkovića da za učenike osnovne i srednje škole ulaz bude besplatan.

“Mojim dolaskom na čelo UFK Valis 2020. godine za decu do 7 godina starosti ukinuta je naplata karte. Tako da sva deca do 18 godina ni ove sezone ne plaćaju ulaz u Petnicu. Svi učenici, bez obzira na uspeh u školi, apsolutno ne plaćaju ulaz. Učenička karta se samo vikendom plaća 200 dinara, jer nam je cilj da subotom i nedeljom rasteretimo Petnicu. To nam je formula od prošle godine, naplatom karte za vikend smo smanjili gužvu. I to je jedini bio motiv. Nije bio motiv da zaradimo novac, nego je jedini motiv da Petnicu rasteretimo i da onima koji zbog posla radnim danima ne mogu da dođu damo mogućnost da uživaju u Petnici za vikend”, kaže Željko Ostojić, direktor UFK Valis.

SRC Petnica (1)

SRC Petnica / Foto: Valjevska posla

Ostojić se nada lepom i sunčanom danu u sredu i zvaničnom početku letnje kupališne sezone.

“Poseban datum za zvanično otvaranje letnje sezone ne postoji. Ranije je to bilo između 15. i 20. juna. Otkad sam stupio na mesto vršioca dužnosti direktora, a kasnije i direktora UFK Valis, počeli smo da otvaramo sezonu znatno ranije, jedne godine smo otvorili 28. maja, kasnije smo praktikovali da to bude 1. ili 2. juna. Smatram da ukoliko vremenski uslovi dozvole da je lepo otvoriti Petnicu ranije za sve one koji nestrpljivo očekuju letnju sezonu. Jer, dolaziti u Petnicu nije samo dolaziti na kupanje, to je, da kažem, jedna porodica, jedna subkultura, običaj naših sugrađana da provode vreme u Sportsko-rekreativnom centru. To je omiljena valjevska destinacija za beg od gužve, za relaksaciju u prelepom ambijentu i prirodi. jedna zaista fenomenalna formula”, ističe Ostojić.

SRC Petnica (9)

SRC Petnica / Foto: Valjevska posla

Što se tiče aktivnosti na bazenima SRC Petnica, Školica plivanja počinje već od 17. juna. U planu je noćno kupanje od 26. juna svake srede, naravno ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali. Takođe, održavaće se aqua aerobik u večernji satima.

Prema najavi Ostojića, biće organizovano tri do pet kampova za decu ovog leta. Reč je o kampovima gde će deca uz pratnju pedijatra i profesora fizičkog vaspitanja boraviti u Petnici, spavati par noći u šatorima i imati razne aktivnosti (jutarnja gimnastika, paljenje logorske vatre, izleti u prirodi, straličarstvo, škola jahanja, ronjenje…), kao i obuke i predavanja.

SRC Petnica (2)

SRC Petnica / Foto: Valjevska posla

“Ovo leto će biti vrlo sadržajno, imaćemo nekoliko sportskih manifestacija, biće iznenađenje za Tešnjarski večeri, održaće se i naše, već tradicionalne, igre bez granica… Želim da pozovem sve sugrađane da sa nama provedu jedno fenomenalno i sadržajno leto u Sportsko-rekreativnom centru Petnica i da ponesu osmeh, dobru energiju i dobru volju, a mi ćemo se potruditi da im to zadržimo i podignemo na još viši nivo tokom ovog leta”, poručuje Ostojić.

SRC Petnica (10)

SRC Petnica

Prvi čovek UFK Valis ističe da je u Sportsko-rekreativnom centru Petica u protekle 4 godine infrastrukturno urađeno dosta. Naglašava da uvek može više i da, na prvom mestu, od sebe uvek očekuje mnogo više.

“Smatram da Petnica ima neverovatan potencijal. Pred nama su godine u kojima ćemo težiti da ostvarimo ono što smo zamislili, a to je da od Petnice napravimo zaista jedno veliko izletište. Da pripojimo još parcela, da napravimo trim stazu, da napravimo još lepši, širi i još veći sportsko-rekreativni centar”, ističe na kraju Željko Ostojić.

SRC Petnica (8)

SRC Petnica / Foto: Valjevska posla

M.P.M.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

Leave a Reply