U Valjevu ima više od 500 osoba u izolaciji, među njima i sto medicinskih radnika…

Iako su u Valjevu preduzete rigorozne mere odmah nakon prijavljivanja prvog slučaja, opet je u roku od deset dana broj zaražnih došao na više od 10 odsto zaraženih od ukupnog broja u celoj Srbiji.Korona virus

Kakva je epidemiološka situacija imajući u vidu da prema informacijama u Valjevu ima više od 500 osoba u izolaciji, a među njima i sto medicinskih radnika i ne medicinskog osoblja Komadant Štaba za vanredne situacije dr Slobodan Gvozdenović je za RTS je rekao:

Situacija je ozbiljna nema šta da si tu krije, ali ona je sasvim pod kontrolom, oko same bolnice danas smo dogovorili sa komandantom kasarne da vojska od 7:00 do 15 :00 znači pre policijskog časa bude na rampi bolnice da stavimo samo građanstvu do znanja da se ne mogu šetati bolnicom i da je situacija ozbiljna, da se svi moramo pridržavati mera i za četiri pet nedelja izađemo iz ove epidemiološke vrlo ozbiljne situacije.”

Korona virus

“Efikasnije sprovođenju mera u Valjevu očekuje se da će doprineti i prvi kontigent od nekoliko hiljada maski koji je stigao u valjevske apoteke, a koje su naravno nestale za tren oka. Najavljuju se nove isporuke, a sam Grad Valjevo je obezbedio dodatnih 10000 maski. Kako se saznaje iz Štaba za vanredne situacije planiraju se i neke druge mere a pre svega kada je u pitanju smeštaj dodatnih kreveta ukoliko bude potreba za to, ali o svim novim merama Štab za vanredne situacije Valjevo u buduće će koordinirati sa Vladom Srbije”, rečeno je u novinarskom uključenuu za RTS iz Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.