U Valjevu uskoro snimanje Bejelogrlićevog filma o Tomi Zdravkoviću

U Valjevu bi 18. jula trebalo da počne snimanje filma Dragana Blejogrlića o velikom srpskom pevaču Tomi Zdravkoviću, čije pesme i posle skoro 3 decenije od njegove smrti podjednako jako “pogađaju u dušu”. Film “Toma”, biografskog je karaktera i trebalo bi da bude omaž kojim će Bjela na svojevrstan kinematografski način obeležiti tridesetogodišnicu smrti legendarnog pevača, ali i sačuvati uspomenu na čoveka koji je na našim prostorima postao sinonim za boema.

Toma Zdravković / Izvor: Wikipedia

Za sada je poznato da Bjelogrlić na ovom projektu sarađuje sa Željkom Joksimovićem i njegovim menadžerom Banom Obradovićem. Reditelj je ranije u izjavama za beogradske medije kazao da je ideja o ovom filmu potekla upravo od Joksimovića i Obradovića, i da im je zahvalan, jer su mu omogućili da otkrije jedan nesvakidašnji, neobičan i inspirativan svet u kome je stvarao i živeo Toma Zdravković.

Pored Valjeva, scene biografskog filma o Tomi Zdravkoviću biće snimane još u Perlezu, Dolovu, Prejepepolju i na Tari. Paralelno sa filmom snimaće se i serija. U filmu će biti prikazani počeci Tomine karijere i njegov celokupan život.

U našem gradu će biti snimane scene sa preko 100 ljudi na dan, tako da produkcija traži statiste, koji će biti plaćeni za posao. Imajući u vidu da je reč o periodu pre 40 godina i da se snimaju scene u kafani, većinom su kao statisti potrebni muškarci od 40 do 50 godina starosti. Ali, svakako su za ovaj projakat neophodne i statiskinje svih uzrasta.

Svako ko je zainteresovan da kao statista učestvuje na setu i bude plaćen za taj posao, treba da se javi putem Vibera na 060/068-26-87. U prijavi treba navesti ime, prezme, godište, broj telefona, visinu, težinu, konfekcijski broj odeće i broj obuće. Uz to poslati fotografiju lica i fotografiju celog tela!

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.