UČENJE I RAST KROZ RAZLIČITOSTI: POZORIŠTE SVAKODNEVNOG ŽIVOTA inspirisano kreativnošću i inovacijama

U današnjem svetu, suočeni smo sa raznolikošću koja nas okružuje na svakom koraku. Upravo u toj raznolikosti leži bogastvo i potencijal za učenje i rast. Kroz inkluzivan pristup i podršku, možemo stvoriti zajednicu u kojoj svako dete, bez obzira na svoje razlike, ima priliku da se razvija i pokaže svoje talente.

444483366_896259622549150_4082040851738684726_n

Narodna Biblioteka Osečina kroz projekat „Učimo svi zajedno“ predstavlja primer takvog pristupa, gde su deca imala priliku da učestvuju u različitim tematskim radionicama i na kraju ih predstave kroz mjuzikl „Fore i faone“ i pozorišnu predstavu „Vašar u Topoli“.

“Kroz ovaj projekat, naučili smo da je snaga zajednice upravo u njenoj različitosti. Svako dete nosi nešto posebno i jedinstveno, i kroz međusobno uvažavanje i podršku, uspeli smo da stvorimo inkluzivno okruženje u kojem su se sva deca osećala dobrodošlo i prihvaćeno. Sreća je zaista u različitosti, jer nam ona pruža priliku da rastemo , učimo i stvaramo zajedno. Kroz prihvatanje i poštovanje različitosti, gradimo mostostove koji nas povezuju i čine nas jačima. Učenje i rast kroz različitosti su ključni za stvaranje inkluzivne zajednice u kojhoj svi imaju priliku da se razviju i ostvare svoj pun potencijal. Uspešno smo priveli radionice „Učimo svi zajedno“ kraju, kroz premijerno izvođenje predstave „Vašar u Topoli“ i mjuzikla „Fore i fazoni“, u Osečini 29. maja i Peckoj 31. maja. U ovom posebnom pozorišnom događaju sva deca su zajedno učestvovala na sceni i pokazala svoje talente i veštine na najbolji način. Suočeni sa izazovima , deca su se sjajno snašla na sceni i pokazala svoje istinsko umeće i ljubav prema izvođenju. Njihov trud i posvećenost su doprineli tome da predstava bude nezaboravna za sve prisutne. Publika je sa divljenjem, ganuta pratila svaki pokret, dok su deca zračila radošću i ponosom svojih dostignuća. Predstave su bila prilika da se pokaže da umetnost nema granica i da svako dete , bez obzira na razlike, može da pronađe svoje mesto na sceni i izrazi svoju kreativnost. Publika je bila dirnuta ovim iskustvom ponosna na decu koja su se hrabro suočila sa izazovima i pokazala svoju jedinstvenost. Ovim događaj je podsetnik da zajedničkim radom i podrškom možemo postići velike stvari i ostvariti snove, bez obzira na prepreke koje se mogu naći na našem putu” , stoji u saopštenju Narodne biblioteke Osečina.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply