U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja krivičnih dela izvršenih protiv polne slobode i protiv braka i porodice uhapsili su 41 osobu.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela obljuba nad detetom, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, polno uznemiravanje, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica…

Protiv 55 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, dok su dve osobe uhapšene po prethodno raspisanim potragama zbog ovih krivičnih dela.

Među 41 osobom koja je uhapšena u više odvojenih akcija pripadnika MUP-a je i N.M. iz Valjeva, rođen 1984. godine. On se sumnjiči da je pod dejstvom alkohola u porodičnoj kući fizički napao svoju suprugu, davio je, tukao je i vređao.  Kako se sumnja, on je supruzi upućivao pretnje da će je ubiti, ukoliko ga prijavi policiji. Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici tridesetčetvorogodišnji N.M. priveden je Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.