Uhapšene tri osobe zbog primanja mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom, u  Beogradu i Valjevu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su izvršile krivična dela primanje i davanje mita.

Uhapšeni su zaposleni u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture I.G. (1977), odgovorno lice PD „Donna trade“ doo“ M.Š. (1947) i odgovorno lice preduzeća „YugotransLKW“ Valjevo Z.V. (1975).

Postoje osnovi sumnje da je zaposlena, kao rukovodilac u Odseku za prevoz tereta u drumskom saobraćaju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u okviru svojih službenih ovlašćenja u više navrata izvršavala službene radnje koje nije smela izvršiti kao i službene radnje koje je morala izvršiti prilikom  dodeljivanja stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari privrednim društvima sa teritorije Republike Srbije.

Kako se sumnja I.G. je za to primila oko 95.000 dinara, čime je izvršila krivična dela primanja mita.

Osumnjičeni M.Š. i Z.V., kao odgovorna lica i faktički vlasnici privrednih društava, izvršili su krivična dela davanja mita, tako što su osumnjičenoj I. G. u više navrata davali pomenuti novac.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je I. G. izvršila i krivično delo trgovina uticajem,  tako što je koristeći svoj službeni položaj i stvarni uticaj davala usmene naloge izvršiocima u Sektoru za drumski transport da privrednim društvima sa teritorije Republike Srbije dodele strane dozvole za međunarodni javni prevoz stvari.

Sumnja se da je I.G. za to od osumnjičenog M.Š. primila 45.000 dinara.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.