Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu podneli su krivičnu prijavu protiv rukovodioca Opštinske uprave Opštine Mionica i zaposlenog u Opštini Osečina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnov sumnje da su marta 2015. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi SZR ”Geometar” Valjevo, suprotno Uredbi Vlade Republike Srbije o utvrđivanju Državnog programa obnove privredne delatnosti na poplavljenom području, toj radnji dodelili bespovratna novčana pomoć od 264.000 dinara za obnovu radi otklanjanja štete nastale u  poplavama maju 2014. godine.

SZR ”Geometar” nije pretrpeo štetu u poplavama već je šteta nastupila na podu i zidovima poslovnog objekta koje je bilo u vlasništvu jedne osobe iz Osečine, a koji je ”Geometar” koristio u zakupu, bez zaključenog ugovora.

Na ovaj način je isplatom državne pomoći pribavljena protivpravna imovinska korist SZR ”Geometar”, a oštećen Budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od 264.000 dinara.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.