Ulaganje 500 miliona evra u modernizaciju niskonaponske mreže

otpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas, prilikom obilaska distributivno-dispečerskog centra Elektrodistribucije Srbije u Beogradu, da je ulaganje u niskonaponsku mrežu neophodno kako bi se povećala pouzdanost snabdevanja električnom energijom na teritoriji cele Srbije.

Zorana-Mihajlovic

Potpredsednica Vlade prof dr Zorana Mihjlovic

Mihajlović je istakla da je sada znatno bolja situacija nego pre mesec dana, kada smo imali sličnu količinu padavina, i dodala da joj je drago da su ekipe EDS-a na terenu i da se svi problemi rešavaju u najkraćem roku.

Potpredsednica Vlade je napomenula i da je veoma važno da se ulaže u distributivni sistem u narednim godinama kako bismo obezbedili pouzdano snabdevanje na teritoriji cele zemlje.

Uložićemo više od pola milijarde evra u narednih nekoliko godina. Novac nikad nije bio problem, ali sada možemo i da adekvatno planiramo pošto je EDS nezavisna kompanija, navela je ona.

Mihajlović je rekla da gubici na mreži koštaju godišnje približno 200 miliona evra, kao i da je neophodna modernizacija distributivnog sistema.

Direktor Elektrodistribucije Srbije Bojan Atlagić rekao je da je manje od 0,1 odsto korisnika bez napajanja električnom energijom, kao i da se svi kvarovi otklanjaju.

Uglavnom je reč o kratkotrajnim prekidima u brdsko-planinskim predelima na jugu i istoku zemlje i sve bi trebalo da bude rešeno do kraja dana. Želim još jednom da zahvalim Ministarstvu na pomoći i investicijama u rekonstrukciju niskonaponske mreže, jer se godinama nije ulagalo, dodao je Atlagić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.