Uspeh referenduma veliki korak u jačanju vladavine prava

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić iskazala je danas zahvalnost svim građanima koji su izašli na referendum, a posebno onima koji su na listiću zaokružili “da”, jer će zahvaljujući uspehu na referendumu Srbija po prvi put dobiti nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo.

Vlada-republike-Srbije-Ana-Brnabic-2Brnabić je na svom zvaničnom Instagram profilu napisala da čestita svim građanima Srbije na uspehu referenduma, ocenivši da smo napravili veliki korak u jačanju vladavine prava i daljoj demokratizaciji našeg društva.

Srbija će, kako je naglasila, po prvi put u svojoj istoriji dobiti nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo, čime nastavljamo da jačamo naše institucije.

Ona je izrazila uverenje da ćemo tek u godinama pred nama shvatiti koliko je veliki i značajan posao urađen u nedelju, 16. januara, 2022. godine.

Hvala svima koji su izašli na referendum, posebno onima koji su zaokružili “da”, čime su pomogli da bude doneta veoma važna odluka za budućnost naše zemlje, poručila je predsednica Vlade.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.