LF: “Rezultati referenduma vrlo jasno ukazuju na duboku podeljenost u Valjevu, ali i u celoj Srbiji”

Lokalni front Valjevo se nakon jučerašnjeg referenduma o promeni Ustava u oblasti pravosuđa oglasio saopštenjem za javnost, u kojem je izvestio o rezultatima na osnovu zapisnika biračkih mesta objavljenih na sajtu RIK-a, ali i ukazao da su, prema informacijama do kojih se došlo, sam proces referenduma pratile i brojne nepravilnosti u radu biračkih odbora.

Saopšteno je da je na 118 biračkih mesta na teritoriji grada Valjeva bilo 25.049 važećih glasova (32.93% od broja upisanih). DA je zaokružilo 13.897, a NE 11.152 građana sa pravom glasa. Na 31 biračkom mestu u samom Valjevu, 7.486 građana je glasalo DA, a 8.101 građanin NE. Prema informacijama do kojih smo došli sam proces su pratile i brojne nepravilnosti u radu biračkih odbora.

“Ovakvi rezultati  vrlo jasno ukazuju na duboku podeljenost društva u našem gradu, ali i u celoj Srbiji, što je jedna od glavnih odlika decenijske vladavine režima SNS-a. Ta stranka je čak i referendumsko pitanje o promeni Ustava lišila stvarnog dijaloga udaljavajući ga od građana, prepuštajući sve stranačkoj mašineriji i toliko puta oprobanom izbornom receptu izvođenja ljudi. Očigledno je da ovakav način dirigovanja javnim mnjenjem sve teže prolazi. Najbolji primer toga je pobeda opcije NE u Beogradu, ali i u mnogim urbanim sredinama Republike, pa i u našem gradu”, ističe se u saopštenju.

Lokalni front se zahvaljuje svim građanima “koji su razumeli značaj jučerašnje odluke”, a naročito onima “koji su svoj sud doneli vođeni preporukama udruženja građana Lokalni front Valjevo”.

“Pozivamo sve Valjevke i Valjevce, koji vape za demokratijom, da se udružimo i zajedno sprečimo bilo kakav pokušaj prekrajanja naše volje u budućnosti. Lokalni fornt već od sutra ulazi u proces priprema za obuku članova biračkih odbora, koji će već u aprilu biti okosnica borbe protiv svih nečasnih i prljavih radnji na koje smo navikli”, navodi se u unofrmaciji za javnost

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.