Uspešna intervencija spasavanja žene na Divčibarama

Vatrogasno-spasilačka služba Policijske uprave Valjevo i Služba Hitne pomoći Doma zdravlja Valjevo zajedničkom akcijom u popodnevnim i večernjim satima spasili su žensku osobu iz rejona Ljuti krš na Divčibarama i prevezli je oko 20 časova u Urgentni centar valjevske bolnice. Žena je 1991. godište, iz Požarevca, ima slomljenu ruku i povredu glave i ostala je na daljoj dijagnostici u Opštoj bolnici Valjevo.

Intervencija Divcibare 1

Foto: Dr Dejan Branković, Služba hitne pomoći

Poziv Hitnoj pomoći uputio je oko 17 časova prijatelj devojke koja se skotrljala stotinak metara sa litice na Ljutom kršu, koji se spustio do nje i proverio u kakvom je stanju. Pozvani su vatrogasci jer je u pitanju vrlo nepristupačan teren sa kojeg je za izvlačenje povređenog neophodna obučena ekipa i oprema. Osam pripadnika Vatrogasno-spasilačke službe je oko dva sata po mraku, uz pomoć užadi i tzv. korita izvlačilo ženu, dok je sanitet sa ekipom Hitne pomoći prišao mestu nezgode najbliže što je mogao.

Intervencija Divcibare 2

Foto: Dr Dejan Branković, Služba hitne pomoći

Nakon iznošenja pacijent je medicinski obrađen, a zatim prevezen u Urgentni centar Opšte bolnice Valjevo na dalju dijagnostiku. Ovo nije prvi put da vatrogasci-spasioci i Hitna pomoć sinhronizovanom akcijom uspešno spasavaju ljude iz teško pristupačnih predela.

Intervencija Divcibare 4

Foto: Dr Dejan Branković, Služba hitne pomoći

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.