Najnovije vesti

“Uticaj pandemije korona virusa na mentalno zdravlje” prva tema novih “Razgovora pod lipom”

Gradski odbor Demokratske stranke Valjevo ponovo pokreće serijal tribina “Razgovori pod lipom”. Prva tribina na temu “Uticaj pandemije korona virusa na mentalno zdravlje” zakazana je za subotu, 24. jula, u 19 časova. Na tribini će govoriti psiholog i psihoterapeut Marina Banić, novinarka i potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović, a tribinu će voditi psihoterapeut i članica Gradskog odbora DS Valjevo Vesna Marković.

pod-lipom-2021“Koliko su pandemija i promene koje je ona donela uticale na mentalno zdravlje ljudi, kako se izboriti sa posledicama, kako se (iz)boriti sa posledicama koje je izazvala pandemija, da li su postupci vlasti tokom pandemije dodatno negativno uticali na mentalno zdravlje nacije, kako se pripremiti za mogući novi talas pandemije i novo zatvaranje, samo su neka od pitanja o kojima će biti reči na prvoj tribini”, rekao je predsednik GrO DS Valjevo Zoran Jakovljević, najavljujući na konferenciji za medije početak novog serijala tribina “Razgovori pod lipom”.

Prema njegovim rečima, jedna od tribina biće posvećena radu lokalne samouprave.

“Na moju veliku radost, sadašnji potpredsednik DS-a Nenad Mitrović, koji je od 2008. do 2012. godine bio predsednik Opštine Vladičin Han, predsednik Opštine Paraćin u više perioda Saša Paunović  i Bane Kuzmanović sa Vračara, bili bi gosti na jednoj tribini koja bi se ticala rada lokalne samouprave, sa osvrtom kako je to rađeno tada i kako bi trebalo da se radi, jer se mi sve vreme hvalimo kako smo u to vreme uspeli da obezbeđujemo sredstva iz različitih fondova. Praktično, 2011. godine mi smo obezbedili dupli budžet grada Valjeva koji je reda veličine 20 miliona evra. Onda će naši najavljeni gosti, pošto su bili kvalitetni predsednici opština, govoriti svoja iskustva i kako su oni to radili, ne bi li dali ideju nekome ko se bavi vlašću da tako radi”, kazao je Jakovljević.

IMG_20210721_110340

Zoran Jakovljević za govornicom na konferenciji za medije GrO DS Valjevo / Foto: Valjevska posla

Predsednik valjevskih demokrata je takođe najavio da će gosti ne jednoj od budućih “Razgovora pod lipom” biti gosti iz Skupštine slobodne Srbije, koji će se baviti temom afera.

Tribina “Razgovori pod lipom” održavaće se svake sedmice tokom letnjeg perioda na platou ispred prostorija Gradskog odbora DS-a u valjevu u Železnićkoj ulici.

 

 

 

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.

Leave a Reply