VA-014 ODUSTAO OD IGRANJA U PRVOJ LIGI SRBIJE

Ono što je pre izvesnog vremena nagovešteno kao problem za odbojkaše VA-014 u vidu prepreka pravljenju ozbiljnog budžeta za takmičenje u narednoj sezoni, sada je dobilo svoj epilog. Najbolji muški odbojkaški klub iz Valjeva je odustao od igranja u Prvoj ligi Srbije zbog nedostatka novca za jedan takav poduhvat. Valjevci će se zbog toga u sezoni 2023-24 ponovo takmičiti u Drugoj ligi.

VA014

“Da bi obezbedili opstanak u Prvoj ligi morali bismo da angažujemo najmanje četiri kvalitetnija igrača sa strane od kojih svaki košta najmanje 700 evra mesečno dok bi troškovi putovanja bili mnogo veći nego prošle sezone jer su protivnici iz gradova prilično daleko od Valjeva. VA-014 od grada dobija 2.700.000 dinara a za uspešno odigranu sezonu i obezbeđenje opstanka, klubu treba još 40-50.000 evra povrh toga. Pošto VA-014 ne može da obezbedi taj novac, doneta je odluka da se odustane od igranja u Prvoj ligi i ona je već poslata u Odbojkaški savez. ” – objasnio je situaciju Aleksandar Mijailović, generalni sekretar VA-014.

Inače, VA-014 je prošle sezone obezbedio prvo mesto u Drugoj ligi Centar ostvarivši stoprocentan učinak od 22 pobede uz poen razliku 66-8. Đorđe Petrović, trener koji je sedeo na klupi Valjevaca poslednjih sezona, odlučio je da napusti klub prešavši u ŽOK Valjevo gde će biti pomoćnik šefu stručnog štaba Rajku Stojanoviću i ujedno će biti zadužen za mlađe selekcije valjevskog prvoligaša.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.