“Valisovci” se vratili iz Rumunije okićeni zlatom

Mladi vaterpolisti VK “Valis” rođeni 2004. godine i mlađi osvojili su zlato na Kupu Progresa u Oradei u Rumuniji. U finalu ovog jakog trodnevnog turnira “Valisovci” su pobedili ekipu domaćina “Oradea” rezultatom 12:9. Prethodno su zlatni valjevski vetarpolisti u polufinalnom meču savladali novosadsku Vojvodinu sa 10:3, dok se “Oradea” u finale plasirala pobedom nad rumunskim timom “Krisul” 16:5. U borbi za treće mesto trijumfovala je “Vojvodina” tek posle peteraca, rezultatom 11:10 (7:7).

“Valisovci” sa direktorkom turnira Karmen Cimerel (foto: ACS Progress Oradea)

Za najboljeg igrača turnira proglašen je naš Aleksandar Kovačević, koji je u finalnom okršaju postigao 3 pogotka, koliko je postigao i Marko Dovečer. Kapiten VK “Valis” Petar Stanić postigao je 4 gola u borbi za pehar, dok su Stefan Vujić i Bogdan Gavrilović postiglu po 1 gol za finalnih 12:9.

Turnir u rumunskom gradu Oradea, okupio je od 11. do 13 januara 8 ekipa iz 4 države. Pored “Valisa” i “Vojvodine” iz Srbije i domaćih ekipa “Oradea” i “Krisul”, za pobednički pehar na Kupu Progresa utakmičili su se još mađarski VK “Vašaš” iz Budimpešte, VK “Pann Ergy Miskolc” i VK “Szentes”, kao i nacionalni tim Moladavije.

Izabaranici trenera Mijata Mijatovića okićeni zlatom stigli su tik uoči Srpske Nove godine i za njih je priređen prigodan doček na Gradskom trgu u Valjevu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.