Plivanje za Časni bogojavljenski krst

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog G. Milutina, na Berkovoj brani na reci Gradac u subotu 19. januara, sa početkom u 11 časova, biće održano “Plivanje za Časni bogojavljenski krst”.

Duhovno kulturna manifestacija “Plivanje za Časni bogojavljenski krst ” održava se deveti put. Plivaće se 33 metra, sa jedne na drugu stranu obale reke Gradac, u čast i spomen na Hristove godine života na zemlji do vaskrsenja.

Prema programu manifestacije, prethodno će u Hramu vaskrsenja Hristovog u 08.30 časova biti služena Sveta liturgija i veliko osvećenje vode, a litija od Hrama do Berkove brane zakazana je za 10 sati.

Prošle godine, plivanje za Časni bogojavljenski krst izostalo je u Valjevu iz bezbednosnih razloga, jer je na Berkovoj brani bila prevelika količina mulja. Početkom avgusta meseca 2018. brana je očišćena posle 9 godina i iz nje je izvučeno oko 13.000 kubika otpadnog materijala, tako da će ove godine plivanje za Časni bogojavljenski krst biti bezbedno za plivače.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.