Valjevka Maša Cvetković osvojila 2 zlatne medalje

Na upravo zavrsenom Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji na velikom bazenu koje je održanou period  od 17 do 20.  decembra  na bazenu SC “Milan Gale Muškatirović” u Beogradu mlada valjevka Maša Cvetković članica PK “Lajk” iz Lajkovca osvojila je 2 zlatne medalje na 400m i 800 m slibodnim stilom u kategoriji kadetkinja.  Maša je  jos jednom pokazala da je najbrža dugoprugašica u Srbiji.

Maša u trci na 800m u ukupnom plasmanu zauzela  šesto mesto ostavljajuci iza sebe mnogo starije i poznatije juniorke i seniorke.

Prvenstvo Srbije, koje je zbog aktuelne situacije sa Covid-19 nekoliko puta odlagano, okupilo je 474 plivača iz 46.klubova. Za PK” Lajk” plivale su i Emilija Dimitrijevic koja je osvojila bronzanu medalju na 200m delfin stilom i mlada Tara Terzić predvodjene trenerom Vladimirom Mitrivićem.

Klub je u ovim teskim trenutcima po sport, a u očekivanju otvaranja bazena u Lajkovcu, trenirao i zatvorenom bazenu Hotela Vrujci, a poslednjih mesec dana u bazenu pod balonom u Petnici. Rukovotstvo kluba se zahvaljuje vlasnicima hotela  “Vrujci” i trenerskom tandemu “Valisa” Branislavu Kovačevicu i Vladimiru Boškoviću zbog nesebične pomoći da mladi i talentovani plivači dobiju uslove za trening.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.