Aleksa Marković šampion Srbije u boksu

Srbija je sinoć u vajevskoj Hali sportova dobila nove seniorske i juniorske šampione u boksu. Na turniru održanom u našem gradu nastupila su 122 boksera. Aleksa Marković je šampion Srbije u boksu. Vicešampioni su Lazar Stanojevič, Miljan Stevović i Milutin Stanković, a bronzane medalje su pripale Zoranu Radiću i Nikoli Živanoviću.

Valjevo

Bokser Metalca Aleksa Marković, borac srednje kategorije, osvojio je titulu šampiona, Ajetović je prebacio kilažu. Marković je sa ostalim drugovima iz ekipe usmerio klub na put povratka na veliku scenu posle više od dve decenije tavorenja.

Valjevo

Srebro za Metalac su osvojili Lazar Stanojević (poluvelter, do 64kg), koji zbog povrede ramena i arkade nije nastupio u finalu. Miljan Stevović (teška do 91kg) se srčano borio, ali doživeo sinoćnu sudbinu svog klupskog druga Zorana Radića. Sudije su kao i sinoć pogešile i pobedu dodelile Petru Prokiću iz Fontane sa N. Beograda. Stevović se poneo nesportski. Odbio je da primi medalju i napustio ring pre proglašenja. Milutin Stanković u superteškoj kategoriji  odustao od borbe sa novim starim šampionom Vladanom Babićem. Zoran Radić u teškoj i Nikola Živanović u velteru(do 68kg) su sudijskim greškama ostali bez finala i pripale su im bronzane medalje.

Valjevo

Specijalni žiri je odlučio da pehar najboljem akteru šampionata pripadne Petru Stošiću, velterašu iz Surdulice. Najbolji junior je Đorđe Bujišić iz BK “Braća Ribać” iz Beograda, a trener Petar Obilić iz bečejskog “Cementa”.  Najbolji sudija je Valjevac Aca Vučićević.

Valjevo

Bilo bi sjajno da uprava Metalca prepozna svoj ključni zadatak i angažuje najbolje na šampionatu, ali i izuzetno talentovanog momka iz Surduluce Nikolu Stevanovića, šampiona u poluteškoj kategoriji.

Grad Valjevo i BK Metalac su organizovali šampionat na najvišem nivou, Valjevke i Valjevci su tokom turnira i posebno večeras na finalu brojnim prisustvom su pokazali da je Valjevo grad boksa.

Valjevo

Još samo da vlast bez ikakvog smisla darežljiva prema Centrima troška, u novom milenijumu su to KK Metalac  i posle gašenja FK Budućnost, novi klub BK 2014, sredstva poreskih obevznika Valjeva usmeri tamo gde se zaista ozbiljno radi i pažnja posvećuje deci i mladima.

Specijalni poklon domaćina uručen je Mehi Krkiću Tuzlaku, nekada sjajnom bokseru Metalca, Slobode, Slavije iz Banja Luke, Kraljeva, i profesionalcu. Krkić je već 30 godina građanin Brizbejna. Iz  Australije je došao plativši sebi kartu.

Valjevo

Sudija Meho Krkić

U Valjevu je na turniru delio pravdu kao specijalni gost BSS i u protekla četira dana je pokazao u ringu zašto nosi znak AIBA sudije. Meho Krkić je, ne tako davno, dobio bitku života na radost svoje brojne porodice i ponovo je društvu svojih prijatelja u Valjevu.

Na kraju valja istaći Valjevo je napravilo ogroman iskorak ka povratku boksa i vraćanju Metalca tamo gde mu je uvek bilo mesto, kako reče predsednik BSS Dragan Ignjatović.

Valjevo

Dragan Ilić (www.mojsvetsporta.net)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.