Asfaltirana deonica puta duga 1,5 kilometar u Donjim Leskovicama

Završeno je asfaltiranje deonice puta dužine 1,5 kilometar u Donjim Leskovicama u zaseoku Maksimovići. Izvođač radova je preduzeće „Autotransport“. Za program investicionog održavanja makadamskih puteva na teritoriji grada Valjeva, izdvojen je 21 milion dinara.

Prvi put nakon tri decenije, u ovom zaseoku je asfaltiran put, što će žiteljima znatno olakšati životne uslove i omogućiti da se uspešno bave poljoprivrednom proizvodnjom.

„Selo Donje Leskovice ima dosta meštana koji se upešno bave poljoprivrednom proizvodnjom. Samo iz zaseoka Maksimović, gde je asfaltiran put, više od 30-toro dece pohađa školu. U vreme berbe maline, svaki dan sa ovog područja plasira se vagon maline dnevno. Cilj nam je da zaustavimo odlazak mladih ljudi iz sela i da brendiramo naše proizvode, kako bi poljoprivreda bila okosnica razvoja ovog kraja“, rekao je načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

Do sada je završeno asfaltiranje puta u Beomuževiću dužine 1600 metara, u toku su radovi u Mrčiću i Miličinici, kao i u još nekoliko sela.  Za 20-tak radnih dana biće završeno asfaltiranje ukupno šest kilometara puteva u skladu sa programom investicionog održavanja makadamskih puteva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.